Najnovije

Dobrovoljci, ne krećite - rat za Donbas je izgleda gotov!

Konačno lepe vesti iz Novorusije. Najnovije je da su se dogovorili u Minsku oko primirja, kako naši kažu, ovog puta ozbiljno.   Piše: Dejan Berić, snajperista u Novorusiji
Dejan Berić (Foto: Jutjub)

Dejan Berić (Foto: Jutjub)

Rusi su garanti mira, što znači da ukrofašisti moraju da ispoštuju dogovore ili su nagrabusili kao žuti. Ne znam kako će da objasne svojim fašističkim organizacijama, koje to neće da shvate, da je Donbas definitvno otišao iz Ukrajine. Sad je na političarima, ali meni se čini da će to biti nešto kao Kosovo što je u sastavu Srbije, jeste, ali ne smemo priviriti tamo. Po meni lično to i nije neko rešenje, jer će rat uvek visiti nad glavom, ali koliko toliko je sproveden mir, a pošto je Rusija garant, uveren sam da će uraditi ono što je najbolje za narod ovde. Uglavnom mi smo svoje odradili, za sada se vojska povlači u skladu sa dogovorom, mada je naša već ranije odvela tehniku, ali sad i oružja manjeg kalibra. Ništa to nije toliko daleko da se brzo ne može vratiti na prvu liniju, ali je ohrabrujuće. Mada ima uvek budala, koji misle da mi ovde spavamo ili da pijančimo. Tako su sinoć poslali velike američke bespilotne letelice da snimaju Donjeck. Bukvalno nad centrom grada je srušena jedna, a druga ne znam tačno gde je pala, srušili ih sa Iglama (ručni protivavionski bacači raketa). Sve u svemu to bi sad trebalo da donese spokoj, mada građani kao građani plaše se svega, jer ne znaju šta će biti rezultat tih dogovora do kraja. Iskreno, gledajući u zadnje vreme kako se Rusi ophode prema suprostavljenim stranama čisto sumnjam da će davati neke velike ustupke i dozvoliti da Donbas postane mesto gde će se stacionirati NATO rakete ili baze. Još jedno obaveštenje za sve one koji su planirali da dolaze, prijem dobrovoljaca barem kod nas je obustavljen. Primaju se mladi, mesni momci koji žele da prođu vojnu obuku, a sve ostalo za sada je na stend baju. Pozdrav iz, za sada, a nadam se i na duže, mirnog Donbasa.
Pročitajte još:Rusi dostavili neoborive dokaze: Evo šta sad rade borci Islamske države (VIDEO)UDAR NA MILA KREĆE I IZ SRBIJE: Stranke iz Srbije žele slobodnu Crnu Goru!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA