Najnovije

Matvijenkova: BRIKS je najefikasnija platforma

BRIKS predstavlja jednu od najefikasnijih integracionih platformi i nastavlja da širi svoj uticaj u svetu, izjavila je predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.
Valentina Matvijenko (Foto: RIA Novosti)

Valentina Matvijenko (Foto: RIA Novosti)

„Iz godine u godinu platforma BRIKS širi svoj uticaj u svetu. BRIKS treba posmatrati kao jednu od najefikasnijih platformi“, rekla je Matvijenkova za Sputnjik. Ona je ocenila da među članovima BRIKS-a nema principijelnih mimoilaženja u stavovima, i sve zemlje-članice pokazuju zainteresovanost za produbljenje saradnje. „Moram da naglasim da naša saradnja nije uperena ni protiv koga. Mi sarađujemo isključivo u interesu naših zemalja, a potencijal je ogroman“, istakla je Matvijenkova. Ona je takođe rekla da su zemlje BRIKS-a zainteresovane za međuparlamentarnu saradnju, i ona će verovatno biti organizovana putem godišnjih foruma. „Pored toga, moguće je i formiranje radnih grupa koja će se baviti saradnjom u određenim oblastima“, rekla je Matvijenkova i dodala da se sva ta pitanja trenutno razmatraju. Matvijenkova je u utorak doputovala u Brazil, gde će razgovarati o unapređenju parlamentarnih veza u sferi ekonomije i kulture. BRIKS je engleska skraćenica i ekonomski pojam koji se odnosi na rastući razvoj privrednog potencijala Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike. Države BRIKS-a imaju preko 40 odsto svetskog stanovništva, odnosno 25 odsto kopnene teritorije.
Pročitajte još:MOSKVA: Na severu Kavkaza ubijen jedan od lidera Islamske državePUTIN PORUČIO VAŠINGTONU: Dobićete nuklearni odgovor!Hodžs ponovo „kuka” da je Rusija u stanju da zatvori ulaz u Baltičko i Crno more
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA