Najnovije

Naučnici opovrgli teoriju o smrti Hitlera?

Američki istoričari opovrgli su zvanično objašnjenje o Hitlerovoj smrti, dokazavši da je fragment lobanje sa rupom od metka u stvari pripadao ženi.
Hitler (Foto: history.com)

Hitler (Foto: history.com)

DNK analiza fragmenta lobanje, pronađene 1946. godine, šokirala je naučnike, jer mnogi stručnjaci sada raspravljaju o tome da li je Hitler uspeo da pobegne iz Nemačke, kao što mnoge teorije zavere sugerišu. Prema rečima arheologa i stručnjaka za kosti sa Univerziteta u Konektikatu, Nika Belantonija, od samo početka je bilo jasno da nešto nije kako treba. "Kost se činila veoma tankom za jednog muškarca. Takođe, šavovi lobanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina, a Hitler je u aprilu 1945. godine napunio 56 godina", rekao je Belantoni. Ovaj stručnjak je posetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kojem su Hitler i Eva Braun navodno počinili samoubistvo. Uzorke koje je uzeo iz državnog arhiva Rusije odneo je u Konektikat kako bi nastavio istraživanja. Da bi došli do ovog saznanja naučnici su koristili proces molekularnog kopiranja kako bi se obezbedilo dovoljno materijala za analizu.
Pročitajte još:Reportaža iz oslobođenog hrišćanskog grada u Siriji: Demonska mržnja terorista (FOTO)SAMOUBILAČKI JURIŠ TERORISTA: Ovako se pozdravljaju bombaši samoubice pre napada na Deir ez-ZorAMERIČKI PUKOVNIK: Rusi nas ne bi porazili, nego – uništili!
Izvor: 021.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA