Najnovije

ZAVETNICI: Podrška odluci Vlade Republike Srpske

BEOGRAD - Srpski sabor Zavetnici upozoravaju građane Republike Srpske da se "rušilačke snage finansirane od strane Zapada neće smiriti i da u narednom periodu spremaju neustavne aktivnosti i na području Podrinja kao i nastavak hapšenja Srba u BiH. Srpski sabor Zavetnici podržava odluku Vlade RS o prekidu saradnje sa "okupatorskim organima" SIPA-e i Tužilaštva BiH sve dok se ne obezbede adekvatni mehanizmi za očuvanje političke samostalnosti Republike Srpske i zaštitu prava srpskog naroda u BiH!
Prvi kongres Srpskog sabora "Zavetnici" (Foto: Pravda)

Prvi kongres Srpskog sabora "Zavetnici" (Foto: Pravda)

- Zahtevamo od međunarodne zajednice da najoštrije osudi neustavno delovanje državnih službi BiH i da uloži maksimalne napore kako bi se njihovi postupci uskladili sa Dejtonskim sporazumom. Našem narodu u BiH danas se siledžijski udara na prava i slobodu dok njegovi dželati uživaju široku podršku zapadne mašinerije. Pozivamo građane RS da i ovoga puta pokaže svoje državotvorne osobine koje ga nesumnjivo krase i zbog kojih predstavlja ponos za čitav srpski rod. Neophodno je da kao i mnogo puta do sada pokažemo jedinstvo i odlučnost u odbrani svoje krvlju plaćene samostalnosti i slobode - poručuju Zavetnici. - Srpski narod u BiH bio je svedok još jednog pokušaja destabilizacije političkih prilika u Republici Srpskoj i napada na političku samostalnost njenih državnih institucija, kada su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), potpomognuti ukazom Tužilaštva BiH, nasilno upali u republičke i opštinske institucije u Novom Gradu i bez ikakvog osnova lišili slobode petoro srpskih civila zbog sumnje da su tokom 90-ih godina počinili ratne zločine nad muslimanskim stanovništvom. Ova nasilna akcija bezbednosnih struktura BiH kojom je bez ikakvog osnova ugrožena bezbednost srpskog naroda predstavlja jedan agresorski čin i neviđeni napad na ustavno-pravni poredak Republike Srpske, urušavajući temelje njene političke samostalnosti - saopštava ovaj pokret. Oni podsećaju da je SIPA izvela "sajber terorističku akciju" i na sajtu RTRS u cilju ometanja njenog rada i sprečavanja da se na najbrži mogući način putem društvenih mreža obavesti srpska javnost o upadu ove agencije na prostor Novog Grada. -Takođe ističemo da je direktor SIPA-e kadar „Saveza za promene“, organizacije koja aktivno radi na urušavanju Republike Srpske na šta Zavetnici upozoravaju javnost već mesecima. Ponašanje policijskih struktura i Tužilaštva BiH prevazilazi Dejtonskim mirovnim ugovorom predviđene okvire i direktno je usmereno ka kršenju sporazuma o međupolicijskoj saradnji sa strukturama Republike Srpske. Akcija službenika SIPA-e je jedan protivzakonit akt čiji cilj je da se nasilnim putem degradiraju bezbednosne institucije Republike Srpske, a njihovo delovanje svede pod diktat zvaničnog Sarajeva - kaže se u saopštenju Zavetnika. Vlada Republike Srpske odlučila je da prekine svaku saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH i Državnom agencijom za istrage i zaštiru (SIPA), a više o tome pročitajteOVDE.
Pročitajte još:Đorđe Vukadinović: Naprednjaci kao NJuz netVOJISLAV ŠEŠELJ TVRDI: Nikolić povezan sa bugarskim tajkunom Vasilevim
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA