Najnovije

BRITANSKI AVIONI BACILI PRVE BOMBE NA DŽIHADISTE: Pogođeno naftno polje Islamske države (VIDEO)

Britanski borbeni avioni izveli su prve napade protiv Islamske države u Siriji, samo nekoliko sati pošto je parlament usvojio odluku o pokretanju takve akcije, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.
Britanija počela napade na Islamsku državu (Foto: Jutjub)

Britanija počela napade na Islamsku državu (Foto: Jutjub)

Ubrzo posle glasanja, sa aerodroma Britanskog kraljevskog vazduhoplovstva (RAF) u Akrotiriju na Kipru poletela su četiri aviona. Kako je javio i-Bi-Si, pogođeno je šest ciljeva na jednom naftnom polju na istoku Sirije, koje je pod kontrolom Islamske države. Dva od četiri aviona su se vratila u bazu. Aerodrom RAF-a u Akritoriju korišćen je već više od godinu dana kao baza za poletanje aviona koji gađaju ciljeve ID u Iraku. Britanski poslanici su kasno sinoć sa 397 glasova za i 223 protiv izglasali odluku da London pokrene vazdušne napade protiv Islamske države i u Siriji, nakon više od 10 sati debate u parlamentu.
Pročitajte još:(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ISLAMISTI OBJAVILI RAT PUTINU: Zaklali Rusa, zapretili da će pobiti sve ruske sinoveTRAMP IMA REŠENJE ZA DŽIHADISTE: Pobijte im porodice, to će ih zaboleti!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA