Najnovije

KRALJ JE NA PRESTOLU: Đoković osvojio Australia Open

MELBURN - Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je peti put u karijeri gren slem titulu u Melburnu, pošto je danas u finalu savladao Britanca Endija Mareja sa 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0.
Novak Đoković (Foto: JuTjub)

Novak Đoković (Foto: JuTjub)

Prvi teniser Srbije je došao do 49. titule u karijeri, ukupno osmog gren slem trofeja, uz dva vimbldonska i jednog US Open pehara. Đoković je kao i u polufinalu protv Vavrinke u prvom delu meča igrao sa oscilacijama, da bi u trećem i četvrtom setu pokazao svu raskoš svog teniskog arsenala, pobedivši Mareja 16.put u karijeri Prvi teniser Srbije je posebno impresivan bio u četvrtom setu kada je naglo podigao nivo igre, pravim projektilima gađao Marejevo polje, potpuno izbacivši Britanca iz ravnoteže. Đoković je treći put u karijeri savladao Mareja u finalu Melnurna, posle 2011. i 2013. Đoković je posle meča poručio da mu je čast što se sa pet titula pobednika Australijan Opena našao rame uz rame sa Rojem Emersonom, koji je osvojio šest trofeja u Melburnu. "Privilegovan sam što sam u grupi legendi kao što je Emerson", rekao je Đoković pošto je primio trofej pobednika Otvorenog prvenstva Australije.
Pročitajte još:(VIDEO) DOMINACIJA NOVAKA ĐOKOVIĆA: 6:0 u poslednjem setu za petu titulu u Australiji!
Đoković je čestitao Britancu Endiju Mareju na velikoj borbi i poželeo mu sve najbolje u nastavku sezone, ali i na privatnom planu. "Želim ti sreću ne samo u karijeri, već i u braku - i da imate puno dece", poručio je Đoković Mareju, dodajući da i on sam sada drugačije razmišlja o životu otkako je postao otac. Prvi teniser Srbije zahvalio je svom timu, kao i brojnim srpskim navijacima koji su ga bodrili na putu do titule. "Moj tim je uz mene uvek - i u dobru i u zlu, žrtvovali su deo svog života kako bi podržavali moju karijeru", rekao je Đoković. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA