Najnovije

Evo šta je Karađorđev potomak rekao povodom 180 godina Sretenjskog Ustava

BEOGRAD - Srbija 16. februara obeležava Sretenje - Dan državnosti i 180 godina od donošenja Sretenjskog Ustava. Karađorđev potomak, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević uputio je građanima Srbije čestitku povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije.
Foto: Jutjub

Foto: Jutjub

NJegovu čestitiku prenosimo u celosti: „Poštovani građani Srbije, Malo je dana koji nam daju toliko pouzdane nade, kao što je naš praznik Sretenje. Dan koji nas podseća da i priroda i ljudi svakom studenom vremenu stanu na kraj. To je davalo snagu mom pretku Karađorđu i ustanicima, to daje istrajnost nama Karađorđevićima i našem narodu. Srbija ima sreću da se dva događaja, koji je spolja i iznutra formiraju kao državu, istorijski poklapaju po datumu. Ustanak iz 1804. kojim je počelo teritorijalno utemeljenje moderne Srbije, dakle u odnosu na druge; i donošenje Sretenjskog ustava 1835. od strane svojih, narodnih predstavnika. Mi, poštovani građani, danas slavimo slobodu i nezavisnost na prostoru u kome živimo i slavimo što je taj prostor država koju nastojimo da uređujemo po najvišim građanskim zakonima i u kojoj sve vreme unapređujemo demokratska načela, ljudska prava i poštovanje svih verskih opredeljenja i nacionalnosti. Zato i ja i moja porodica, zajedno sa vama, Sretenje doživljavamo kao dan kada obeležavamo prošlost a pripremamo i slavimo budućnost Srbije“ - istakao je Prestolonaslednik Aleksandar u svojoj čestitci.
Pročitajte još: Kitarovićka predsednički mandat počinje pucnjem iz topa(INTERVJU) Milan Vidojević: Završni čin uništenja Srba desiće se iznutra
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA