Najnovije

Kanada pooštrila sankcije protiv Rusije

Vlasti Kanade uvele su ekonomske sankcije i zabranu ulaska u zemlju za 37 građana Ukrajine i Rusije. Ograničenja obuhvataju i 17 preduzeća iz obe zemlje, piše na sajtu predsednika kanadske Vlade Stivena Harpera.
Stiven Harper (Foto: Vikipedija)

Stiven Harper (Foto: Vikipedija)

„U dogovoru sa partnerima, Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama, Kanada nastavlja sa reagovanjem na situaciju objavom o uvođenju novih sankcija protiv ruskih i ukrajinskih fizičkih i pravnih lica“, kaže se u Harperovoj izjavi. Na spisku se našlo 11 Rusa, uključujući zamenika ministra odbrane Rusije Anatolija Antonova, zamenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Andreja Kartapolova, šefa korporacije „Rosteh“ Sergeja Čemezova, novinara Dmitrija Kiseljova, kog na Harperovom sajtu nazivaju istomišljenikom Vladimira Putina, poslanika Državne dume i pevača Josifa Kobzona, poslanika Valerija Raškina, bajkera Aleksandra Zaldostanova i niz predstavnika odbrambenog sektora. Osim toga, na spisku se nalaze i prezimena rukovodilaca različitih resora Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i komandanti odreda ustanika. Među pravnim licima na spisku su: kompanija „Rosnjeft“, društveni pokret „Novorusija“, kao i različite organizacije i odredi ustanika Donjecke i Luganske Narodne Republike.
Pročitajte još:Armija Novorosije zauzela Debaljcevo: Uništeni hrvatski i ukrajinski nacisti iz puka AzovPromrzli i gladni Ukrajinci se predaju armiji DNR (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA