Najnovije

TAKER KARLSON JE POMINJAO SRBE: A da li je u intervjuu Putin govorio o "srpskom Kosovu"!?

Intervju Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom koji željno iščekuje ceo svet će biti objavljen za par sati, a nameće se pitanje da li bi eventualno Putinovo pominjanje "kosovskog pitanja" moglo dati vetar u leđa večerašnjem nastupu predsednika Srbije u NJujorku.

Poznato je da je nedavno Karlson objašnjavao razliku između Amerikanaca i Srba po pitanju zaštite dece, kada je na jednom od svojih predavanja rekao da se u Srbiji za napad na decu odmah dobija “metak u čelo”. Možda je imao inspiraciju i u toku intervjua, pa pomenuo Srbe i pitanje “nezavisnog Kosova”!?

Takođe, poznato je da je Putin u više navrata pravio paralele između Ukrajine i Srbije, a napad NATO alijanse na nekadašnju Jugoslaviju označio prelomnom tačkom za modernu istoriju i trenutkom kada je urušen međunarodni pravni poredak.

Da li će imati značajnog uticaja na zapadnu percepciju “kosovskog pitanja” eventualno Putinovo pominjanje naših problema u novom intervjuu, ostaje da se vidi, ali interesantan je fakt da se objavljivanje ovog intervjua, koji je već prozvan “intervjuom veka”, poklapa sa sednicom SB UN u NJujorku koja se takođe održava večeras.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je prilikom susreta sa nemačkim ministrom odbrane, Borisom Pistorijusom, da će na sednici SB UN u NJujorku po prvi put koristiti formulacije o Kosovu i Metohiji koje do sada nije, ne otkrivajući tačno na šta misli.

Slučajna koordinisanost trenutka objavljivanja Karlsonovog intervjua i održavanja srpske sednice SB UN bi mogla biti od pomoći u srpskoj borbi za Kosovo i Metohiju, naravno, uz preduslov da je Putin, u novom intervjuu, opet napravio osvrt na zločinačko delovanje NATO alijanse na prostoru nekadašnje Jugoslavije, odnosno, prema srpskom narodu koji je bombardovan od strane NATO-a i u Hrvatskoj, i u Bosni i Hercegovini, i u Crnoj Gori i u Srbiji.

Do sada, sve što se zna o Karlsonovom intervjuu sa Putinom, jeste ono što je otkrio Aleks DŽons, konzervativni američki novinar, a što je njemu otkrio lično Taker Karlson. To je da je intervju bio veoma sadržajan i da je trajao puna dva sata.

Pročitajte OVDE šta je Vulin poručio Zapadu

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA