Najnovije

U SRED ISTANBULA: Zvezda pregazila Galatasaraj! (VIDEO)

ISTANBUL - Izabranici Dejana Radonjića nisu imali milosti prema domaćem timu koji je igrao u skraćenoj rotaciji, i ubedljivo su ih savladali – 91:68!
Zvezda rasturila Galatasaraj (Foto: JuTjub printskrin)

Zvezda rasturila Galatasaraj (Foto: JuTjub printskrin)

To što je Galatasaraj igrao u oslabljenom sastavu nije opustilo Crvenu zvezdu. Izabranici Dejana Radonjića nisu imali milosti prema turskom timu i savladali su ih prilično lako i ubedljivo u dvorani Abdi Ipekči – 91:68. Meč je rešen u drugoj deonici kada je Čarls DŽenkins sa tri trojke doneo svom timu dvocifrenu prednost koje je uglavnom do kraja meča samo rasla. Na kraju su svi osim Kaplanovića ušli na parket, a koliko su dobro igrali najbolje govore statistički parametri, Zvezda je pogodila devet šuteva za tri iz 20 pokušaja, imala ukupno 33 skoka i čak 25 asistencija što je pokazatelj odlične timske igre. Što se 'košgeterskih' učinaka tiče, Blažič je postigao 19 poena, bez promašaja za tri (3:3), Marjanović je dao 14, uz devet skokova, kao i DŽenkins (14) koji je imao šut van linije 6,75 (6:4). U poraženom timu dvocifreni su bili Pocijus (13), Erceg (11) i Jang (10), dok je drugi srpsk igrač Micov dao sedam poena.

Prva četvrtina

Susret je počeo napadom Crvene zvezde i poenima Luke Mitrovića. Iako je Ataman najavio da neće igrati, Sinan Guler je, ipak, zauzeo mesto u početnoj petorci turskog tima. Odličan početak crveno-belih, koje do plus 11 vode Mitrović, Blažić (trojka) i Marjanović - 15:4 u 5. minutu igre. Dok je Boban Marjanović bio u igri crveno-beli su lako održavali dvocifrenu prednost, ali čim je visoki centar napustio teren, Erceg je sa pet vezanih poena (jedna trojka), vratio Galatasaraj na minus šest - 19:13 (8. minut). Nekoliko loših napadačkih rešenja Radonjićevih izabranika u poslednja dva minuta prve deonice, iskusni domaći košarkaši su iskoristili da na prvi dvominutni odmor odu sa minusom od pet poena (21:16). Interesantno je da su igrači Galatasaraja prvi faul na meču napravili tek četiri sekunde pre kraja prve četvrtine.

Druča četvrtina

Karter trojkom otvara drugi period, ali DŽenkins već u sledećem napadu pogađa sa iste udaljenosti i vraća Zvezdu na solidnih plus pet. Poenima posle prodora Micov i Pocijus drže Galatasaraj na prihvatljivih minus četiri, ali DŽenkins sa dve vezane trojke vraća Zvezdu na dvocifrenu prednost - 35:25 (14. minut). Fenomenalnom asistencijom Vilijamsa i atraktivnim zakucavanjem Mitrovića Zvezda je na, dosad, najvećih plus 20 - 49:29 (19. minut). Crveno-beli agresivnom odbranom i kontranapadima lome Galatasaraj, koji uspeva da brzom serijom 6:0 natera Radonjića da zatraži tajm-aut na ulasku u 20. minut meča. Poluvreme je završeno vođstvom Zvezde 52:35.

Treća četvrtina

Na startu nastavka meča skoro dva minuta ni jedan ni drugi tim nisu uspevali da pronađu put do koša. To je prekinuo Micov trojkom, a odmah je uzvratio Mitrović na drugoj strani. I u nastavku se igralo veoma brzo, bez previše faulova, a koševi su se uglavnom razmenjivali, sve do četiri minuta pre kraja. Tada je usledila mini-serija Galatasaraja od 5:0 u igri bez ikakve ideje i trojke Ercega, Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut i pokušao da smiri ekipu. Glavni organizator igre Markus Vilijams nije bio raspoložen, pa je Stefan Jović morao da uđe u igru. Turski klub je igrao mnogo bolje u trećoj deonici i uspeli u jednom momentu i da spuste prednost ispod deset poena, ali su Mitrović i Marjanović uz dobru igru u odbrani to uspeli da vrate, a usput je i Micov zaradio četvrtu ličnu grešku. Pred kraj je DŽenkins zaradio "udarac po nosu", krenula je krv, pa je morao da izađe napolje. Na kraju je Blažič pogodio šut za tri i u potpunosti vratio stvari na staro (67:51) pred poslednju deonicu.

Četvrta četvrtina

Da ne planiraju ponovo da dopuste opuštanje pokazali su Mitrović i Blažič. Kapiten je ukrao loptu, a Slovenac pogodio trojku i doneo crveno-belima „plus 19“ (70:51). Nastavila je Zvezda da uživa u igri, a Ataman je na teren poslao praktično treći tim, što je bio samo dodatni podsticaj za Beograđane da se igraju, a u tim trenucima je Blažič bio zadužen za poene. Lošu seriju domaćeg tima je prekinuo Pocijus trojkom kojom je vratio na 23 poena zaostatka (77:54). Na teren se u tim momentima vratio DŽenkins i pokazao da povreda nije ozbiljnije prirode. Takođe, Radonjić je odlučio da odmara Vilijamsa i Marjanovića koji se nisu vraćali u igru. Poslednja deonica je bila praktično više kao neki lakši trening za crveno-bele u kojoj su samo uvećavali prednost do konačnih – 91:68. Pogledajte razigravanje Zvezdinih košarkaša u poslednjih 5 minuta meča:
Pročitajte još:
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA