Najnovije

Unutar NATO se produbljuje raskol povodom Rusije

Ukrajinska kriza je klin među državama članicama NATO, takav da zapadnoevropske zemlje teže smirivanju konflikta i uspostavljanju ekonomskih odnosa sa Moskvom, a Istočna Evropa povećava vojne rashode u strahu od agresije Rusije koja joj se priviđa i jačanje odbrambenih linija duž istočnih granica alijanse. To je već raskol koji se dalje povećava.
Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

Ovo je procena poznate američke privatne obaveštajno-analitičke kompanije Stratfor. Procena sa ovim dodatnim ukativanjem: „Neke zemlje unutar NATO čak demonstriraju naglašeno sporazumašku poziciju povodom borbenih dejstava u Ukrajini. Razlike su takve da podvlače politički raskol među zemljama članicama NATO na planu strategije prema Rusiji”. Postojanje raskola Stratfor izvodi i iz tvrdnje šefa francuske obaveštajne službe Kristofa Gomara da Rusija nije ni pokušala da stvori vojnu strukturu potrebnu za vojnu intervenciju u Ukrajini. Upravo zbog ovakvog rasporeda interesa – SAD su svoje delovanje usmerile prema Poljskoj i Rumuniji.
Pročitajte još:Počuča sa slobode poručuje: Ćeraćemo se jošGlobalni obračun: Rusija i Kina pokreću zajedničke akcije protiv dilovanja droge!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA