Najnovije

PAKLENA NEDELJA SMRTI: Preko 5000 hiljada mrtvih - Rusi bukvalno melju

Ministarstvo odbrane RF je objavilo izveštaj za proteklih sedam dana o borbenim dejstvima svojih grupacija trupa.
U ratu (Foto: Skrinšot)

U ratu (Foto: Skrinšot)

U proteklih sedam dana, prebrojano je preko 5000 mrtvih ukrajinskih boraca na svim linijama fronta, od čega na donjeckom pravcu preko 2100, a na južno-donjeckom 1230 prebrojanih likvidiranih ukrajinskih militanata.

Zaporoški front je jedna od ključnih linija sukoba, a tu su gubici neprijatelja takođe ogromni, i u ljudstvu (845 boraca) i u borbenoj tehnici, navodi se u saopštenju.

Na kupjanskom i krasnolimanskom pravcu, likvidirano je između 450 i 500 ukrajinskih boraca, ukupno preko 1000. Na hersonskom pravcu, 335 ubijena ukrajinska vojnika.

Uz mnogobrojnu borbenu tehniku, preko 50 tenkova – među kojima i prvi britanski Čelendžer, stotine bespilotnih letelica (247 bespilotnih letelica od kojih 23 u zapadnim regionima RF) i mnoga artiljerijska uporišta, uništen je i jedan S-300 raketni sistem, kod sela LJubimovka, u Zaporoškoj oblasti. Takođe, oboreno je 49 Hajmars projektila.

Srušen je i jedan ukrajinski Mig-29, kao i borbeni helikopter Mi-8 Oružanih snaga Ukrajine, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Nikakavih značajnijih ili dugotrajnijih pomeranja linija odbrane nema, sem uobičajenih “natezanja” oko Artjemovska (Bahmuta) i Rabotina.

Pročitajte OVDE šta Putin sprema u januaru

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA