Najnovije

Bajern i Barselona u polufinalu, podvig Bavaraca u Minhenu

MINHEN/BARSELONA - Fudbaleri minhenskog Bajerna i Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su kao domaćini, u revanš utakmicama četvrtfinala, pobedili Porto, odnosno Pari Sen Žermen.
Liga Šampiona(Foto: ziarelive.ro)

Liga Šampiona(Foto: ziarelive.ro)

Bajern je nadoknadio prednost Porta od 3:1 iz prvog meča i sa 6:1 (5:0) deklasirao portugalski tim. Uprkos brojnim problemima sa povredama, Bavarci su furiozno ušli u meč i posle prvog poluvremena najavili podvig na Alijanc arena. Golove za tim Pepa Gvardiole u tim trenucima postigli su Tijago Alkantara u 14, Žerom Boateng u 23, Tomas Miler u 36. i Robet Levandovski, koji je mrežu Porta pogodio u 27. i 40. minutu. Blickrig domaćina u prvih 45 minuta demoralisao je fudbalere Porta, koji su u nastavku meča uspeli da postignu počasni pogodak preko DŽeksona Martineza, dok je konačan rezultat postavio Ćabi Alonso u 88. minutu. Manje uzbuđivo bilo je na Nou Kampu gde je Barselona sa 2:0 savladala PSŽ i ukupnim rezultatom 5:1 prošla u narednu fazu takmičenja. Oba gola za Katalonce postigao je Nejmar, posle sjajnih asistencija Inijeste i Danija Alveša. U preostalim revanš utakmicima četvrtfinala sutra od 20.45 sati igraju Real - Atletiko Madrid (prvi meč 0:0) i Monako - Juventus (0:1). Žreb polufinalnih parova Lige šampiona biće održan u petak u sedištu UEfA u Nionu. Rezultati i strelci: Barselona - Pari Sen Žermen 2:0 (Nejmar 14, 34), prvi meč 3:1 Bajern - Porto 6:1 (Alkantara 14, Boateng 23, Levandovski 27, 40, Miler 36, Alonso 88 - Martinez 73), prvi meč 1:3.
Pročitajte još:SUMRAK NA ENFILDU: Deset igrača napušta Liverpul!GDE SU, ŠTA RADE ZVEZDINI ŠAMPIONI IZ BARIJA: Od profesora do kafedžija!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA