Najnovije

Ukrajinski nacionalisti se iživljavaju nad starcima s georgijevskim lentama (VIDEO)

Na internetu se pojavio klip u kojem se nacionalisti u Lavovu iživljavaju nad starijim čovekom koji je nameravao da proslavi 70-godišnjicu Pobede i nosio georgijevsku lentu.
Ukrajinski nacionalisti se iživljavaju nad starcima (Foto: Jutjub)

Ukrajinski nacionalisti se iživljavaju nad starcima (Foto: Jutjub)

Mlade „patriote“ nasrnule su na penzionera na pragu njegove zgrade. Optužile penzionera da planira provokaciju i zahtevale da se odmah vrati kući. Kada je on to odbio, polile su ga kefirom. Istog dana, poslanik oblasne skupštine iz nacionalističke partije Sloboda, Josif Sitnik, napao je penzionera koji je došao da položi cveće na spomenik na Bregu slave. Nacionalisti su prvo tražili da deka sam skine lentu. Kada je on to odbio, poslanik je uz odobravanje aktivista otkinuo, a zatim je izgazio i spalio. Osim ovoga, u gradu Sumi su predstavnici Desnog sektora - organizacije koja je zabranjena u Rusiji - naišli na automobil s ruskim registarskim tablicama i georgijevskom lentom ispod vetrobranskog stakla. Tablice su skinuli, automobil su pretražili, ništa zabranjeno nisu našli, ali su ipak spalili georgijevsku lentu. Prošle godine se zvanični Kijev odrekao georgijevskih lenti kao simbola Dana pobede. Umesto njih, svakog 9. maja u toj zemlji će se nositi bulka.
Pročitajte još:Na „Putevima pobede“ Noćnim vukovima se pridružilo 3.000 bajkera iz cele Evrope!STOLTENBERG: Ruska agresija razlog novih poteza NATO-a
Izvor: Komsomolьskaя pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA