Najnovije

Ron Pol: Amerika je pred krahom i izaziva svetski haos

SAD - Ron Pol, uticajni američki političar, bivši kongresmen i dvostruki kandidat za predsednika SAD-a - na izborima 2008. i 2012. godine, izjavio je da je Amerika pred krahom i da pravi haos širom sveta.
Ron Pol (Foto: JuTjub)

Ron Pol (Foto: JuTjub)

On je istakao da kejnzijanski model ekonomije, baš kao i spoljna politika mešanja u politiku drugih zemalja, nisu dobre za SAD. Ovakva politika SAD-a neće dovesti do rešavanja konflikta, nego je siguran put u eskalaciju haosa i sukoba, kaže Ron Pol. "Mi se mešamo u izbore drugih naroda, šaljemo vojsku i specijalne jedinice u druge zemlje, uvodimo sankcije... " - ističe Ron Pol.
Pročitajte još:Američki Hamer je dečja igračka za ruski Čačo (FOTO, VIDEO)Puškov: Političari će se smejati Baraku Obami
Pol ocenjuje da će držanje takvog kursa odvesti Ameriku u propast, a paralelno će, prema njegovom mišljenju, takva američka politika inicirati eskalaciju sukoba širom sveta. Ron Pol je poznat po protivljenju američkoj hegemoniji, kao i zalaganju za ukidanje NATO alijanse. SAD vidi kao agregatora pozitivnih vrednosti, a američku politiku u poslednjih nekoliko decenija kao suprotnost takvoj ideji i percepciji SAD-a. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA