Najnovije

Rusija: Ukoliko Amerikanci postave rakete u Ukrajinu imamo spreman odgovor

MOSKVA- Ukoliko Ukrajina bude rasporedila sisteme protivraketne odbrane SAD na svojoj teritoriji, Rusija će morati da odgovori kako bi osigurala sopstvenu bezbednost, izjavio je danas pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Nova oružana trka (Foto: militaryparitet.com)

Nova oružana trka (Foto: militaryparitet.com)

Ranije u toku dana, sekretar ukrajinske Nacionalne službe bezbednosti rekao je da Kijev razmatra postavljanje sistema protivraketne odbrane  na svojoj teritoriji.

„Ako to znači da Ukrajina planira da razmesti američke elemente sistema protivraketne odbrane na svojoj teritoriji, onda bi se to moglo shvatiti kao negativan gest, jer bi predstavljalo pretnju za Rusku Federaciju“, rekao je novinarima Peskov.

Pročitajte još:Strelkov predviđa propast Ukrajine i nastavak rata na istokuPOROŠENKO: Bojim se, mi smo u pravom ratu s Rusijom!
On je dodao da će, ukoliko se Ukrajina odluči na takav korak, Rusija morati da odgovori. „Ako sistemi protivraketne odbrane SAD budu raspoređeni u Ukrajini, Rusija će morati da preduzme odgovarajućee mere kako bi osigurala sopstvenu bezbednost“, naglasio je Peskov.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA