Najnovije

Putin na paradi o Srbima: Srbi su pokazali herojsku borbu protiv fašizma!

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je danas u Moskvi svim saveznicima koji su se borili protiv fašizma, ističući da su herojsko protivljenje fašizmu pokazali i Srbi.
Putin na paradi (Foto: Skrinšot)

Putin na paradi (Foto: Skrinšot)

NJihovi unuci i praunuci su danas sa nama - rekao je Putin u obraćanju na Vojnoj paradi na moskovskom Crvenom trgu. Na moskovskom Crvenom trgu danas se održava najveća u istoriji Parada pobede povodom 70. godišnjice od oslobodjenja od fašizma, a vrhovni komandant oružanih snaga i predsednik Rusije Vladimir Putih je poručio da danas silom nametnuta rešenja ometaju svetski razvoj i da je zato zadatak Rusije Zadatak Rusije je i da spreči svetske pretnje na neblokovskom osnovu. Samo tada mi ćemo obezbediti mir na planeti, poručio je Putin čestitajući praznik svim učesnicima parade, gostima i prijateljima i odajući priznanje, kako je rekao, svima koji su se borili protiv fašizma. Predstavljajući vojnike 10 zemalja koji učestvuju na paradi, Putin je predstavio i Gardijsku brigade Vojske Srbije koja je prodefilovala, rekavši da su hrabri otpor fašizmu pokazali i Srbi. To je, kako je rekao, bio veliki otadžbinski boj u kojem su se naši očevi i dedovi borili do ivice ljudskih snaga i pokazali šta je nepokolobljivi patriotizam.
Pročitajte još:Pogledajte kako su srpski gardisti marširali Crvenim trgom (VIDEO/FOTO)Putin na paradi o Srbima: Srbi su pokazali herojsku borbu protiv fašizma!
Borili su se za svaku ulicu, za svaku kuću”, rekao je Putin rekavši da je ova parada i znak sećanja na one koji su poginuli u Kursku i na Dnjepru, one koji su umrli od gladi, za one koji su skončali u logorima. “Mi im se klanjamo kao sinovima, muževima, braći, sestrama, rodjacima, prijateljima… Sećamo se svih koji se nisu vratili iz rata, svih koji nisu sa nama”, poručio je predsednik Rusije i zatražio da im se oda počast minutom ćutanja. Nakon toga, počeo je defile učesnika, dok su prisutni zvaničnici, među kojima je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pozdravljali defile. Izvor: Tanjug / SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA