Najnovije

AVIONE, PLAŽE, ZGRADE: Šta bi sve Grci mogli da prodaju da se "izvade"?

Na listi nemačkog tabloida Bild za privatizaciju kojom bi poverioci Grčke došli do novca nalaze se plaže, marine, 2.500 zgrada u vlasništvu Ministarstva kulture.
Sve na prodaju! (Ilustracija: Pravda)

Sve na prodaju! (Ilustracija: Pravda)

Na listi se nalaze i dva vladina aviona kao i više od 77.000 drugih nekretnina u vlasništvu grčke države. Bild na naslovnoj stranici piše da bi se te nekretnine mogle uključiti u novi fond za privatizaciju čije je osnivanje naloženo prošlonedeljnim sporazumom Grčke i ostalih zemalja evrozone. Pominjući da je američki magnat Voren Bafet nedavno kupio jedno ostrvce kod Atine, list piše da su kandidati za prodaju državne plaže na Peloponezu, marine u Epidaurusu i na ostrvu Idri, luke Pirej i Solun, stadioni izgrađeni za Olimpisjke igre 2004. i bivša američka vojna baza u Irakliju, na Kritu. Među predlozima Bilda je i 14 grčkih regionalnih aerodroma. Sporazumom Grčke i ostalih zemalja evrozone je predviđeno da se u novi fond za privatizaciju uključe državne nekretnine čijom bi se prodajom moglo doći do 50 milijardi evra, od čega bi polovina bila za refinansiranje banaka, četvrtina za otplatu državnog duga i četvrtina za projekte razvoja. Zvanično nije još utvrđen spisak državnih nekretnina za prodaju jer se očekuje da će to biti deo budućih pregovora Grčke i njenih poverilaca o novom, trećem paketu kreditne pomoći vrednosti veće od 80 milijardi evra.
Pročitajte još:KOLAPS ČEKA 24 DRŽAVE: U bankrot idu Crna Gora, Makedonija i Hrvatska!Grčka počela sa otplatom dugaUZALUD SANKCIJE: Zapad zabrinut zbog prisustva ruske energetike na Balkanu
Izvor: Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA