Najnovije

Dodik: Parlament da donese odluku o referendumu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će zatražiti posebnu sednicu Narodne skupštine od koje će zahtevati da donese obavezujuću odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
Milorad Dodik (Foto: flickr)

Milorad Dodik (Foto: flickr)

On je rekao da će predstavnicima političkih partija u Narodnoj skupštini RS sutra saopštiti da namerava da zatraži posebnu sednicu parlamenta. Dodik je naveo da će na referendumu biti postavljeno pitanje "da li se prihvataju nametnuti zakoni visokog predstavnika u prošlosti, posebno Zakon o Sudu i Tužilaštvu i da li se prihvata da se u RS se primenjuju odluke tog suda i tužilaštva". "Očekujem ogromno ‘ne’. Očekujem da će ljudi izaći na referendum i to odbaciti jer upravo praksa pravosuđa na nivou BiH, antiustavno uspostavljeno, nije dala za pravo da to pravosuđe i dalje živi, bar ne u RS", rekao je Dodik u Banjaluci. On je naveo da sve što su te institucije činile bilo protiv interesa RS i istakao da je njima primarno urušavan ustavni poredak, te da nisu bile ni objektivne, niti su želele da se uključe u ispitivanje zločina nad Srbima. "Najočitiji primjer je to što su predstavnici Tužilaštva i Suda BiH šitili zločine koji su počinjeni nad Srbima", istakao je Dodik. On je ponovio da će tražiti sazivanje posebne sednice parlamenta RS na kojoj bi trebalo biti razmatrana informacija o radu i konstituisanju Tužilaštva BiH, koje je antiustavno i nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Dodik je ocenio je apsolutno neprihvatljiva praksa Tužilaštva BiH, koje je nametnuto od visokih predstavnika.
Pročitajte još:Plakati sa likom Putina osvanuli u SrebreniciNE ŽALIM ŠTO SU MI TRI SINA POGINULA ZA REPUBLIKU SRPSKU: Ispovest srpske majke hrabrost (VIDEO)Kusturica povodom spomenika Nikole Tesle: Srpska kultura će živeti!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA