Najnovije

Krah u Minsku: Ukrajina nastavlja rat!

MINSK - Pregovori Kontaktne grupe koju sačinjavaju predstavnici DNR, LNR i Kijeva pod okriljem Rusije i OEBS-a nisu dali rezultate, pišu ruski mediji.
Vojnik Novorusije (Foto: Novorosinform)

Vojnik Novorusije (Foto: Novorosinform)

Sastanak je održan jutros u jednoj od podzemnih prostorija predsedničke rezidencije Aleksandra Lukašenka, bez prisustva novinara i uz posebne mere bezbednosti, navode mediji. Novinarima se obratila Hajdi Taljini, portparol OEBS-a, istakavši da nije bilo pomaka i da su razmatrani koraci za usaglašavanje koraka u sprovođenju Minskog sporazuma. "Nema novih rezultata ni na polju humanitarnog, ni ekonomskog, ni bilo kog drugog pitanja." - kratko je saopšteno.
Pročitajte još:Da li je Andžej Duda novi Orban u EULETEĆA MUNJA: Najskuplji američki oružani sistem samo što nije otkriven (VIDEO)
Denis Pušilin, zamenik predsednika DNR, na internetu je objavio da ceo sastanak bio pod senkom jednog fakta, a to su napadi ukrajinske armije koji su sve učestaliji u poslednje vreme. On je istakao da Ukrajina očigledno "nastavlja sa ratom". Nedavno su DNR i LNR poslali predlog zakonskih i ustavnih izmena vlastima Kijeva, ali je to Kijev na današnjem sastanku odbio. DNR i LNR su poslali ove predloge kao uslove pod kojima bi pristali da budu vraćeni u okvir Ukrajine. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA