Najnovije

PUTIN JE GOSPODAR SEVERNOG POLA: Reči ovog generala digle su Ameriku na noge!

Amerika znatno zaostaje za drugim državama, naročito za Rusijom, kada je u pitanju planiranje vezano za arktički region.
Putin (Foto: kremlin.ru)

Putin (Foto: kremlin.ru)

- Mi nismo ni u istoj ligi sa Rusijom trenutno. Trenutno ne igramo ovu igru uopšte - rekao je komandant obalske straže Pol F. Zukunft. Arktik je bogat vrednim rezervama nafte, gasa, minerala i ribe. Amerika procenjuje da je značajan procenat neiskorišćenih resursa na planeti upravo ovde, uključujući 15 odsto preostale nafte i oko 30 odsto prirodnog gasa, kao i tečnog priridnog gasa koji je skladišten na morskom dnu. Rusija ima oko 6 nuklearnih “ledolomaca” koji su već u službi dok SAD ima samo dva dizel, od kojih je jedan funkcionalan, i jedan srednje jačine. Iako nisu vojni alat, ipak ovi brodovi imaju višestruku ulogu u strategiji bilo koje nacije na Arktiku. Moskva očekuje 2017. godine isporuku još jednog broda na nuklearni pogon.
Pročitajte još:CIPRAS ĆE MORATI NA IZBORE? Od Grčke se otvoreno traži da postane kolonija!Ruski vojnici zarobljeni u ruševinama kasarneVEROVALI ILI NE: Libija pred ujedinjenjem!
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA