Najnovije

Masakr je isprovocirao Orić

Češki poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf imao je hrabrosti da povodom debate pre usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle nedelje na zasedanju u Strazburu, odstupi od jednostranog pristupa i javno postavi pitanje odgovornosti Nasera Orića.
(Foto: Public)

(Foto: Public)

- Ima mnogo dokaza o nasilju koje su sprovodile trupe ovog biznismena iz Tuzle. Srbi su od holandskih snaga stacioniranih u Srebrenici tražili zaštitu. Ali niko nije ništa preduzeo, i to je bio osnovni razlog za tragediju u Srebrenici. Istina je, većina žrtava su bili muslimani, ali Orić, koji je sve to isprovocirao, nikada nije osuđen - kaže  Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske. Hag ga je oslobodio optužbi... - Pušten je zbog toga što su svedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore. Zato je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen. Predložili ste i amandman na rezoluciju, ali je odbijen? - Zatražio sam da se u rezoluciju EP o Srebrenici unese deo o Naseru Oriću, s predlogom da se započne istraga o onome što je počinio. Uloga Orića treba da bude detaljno ispitana. Nije, međutim, prihvaćen nijedan od naših predloga. Ni ovaj o Oriću, koji sam lično podneo.

Demonizacija Srba

Mislite li da u EU, generalno, postoji jedna istina koja ne sme da se dovodi u pitanje? - Srbi su do sada bili demonizovani. To su slogani koje mediji stalno ponavljaju.
Pročitajte još:SRAMNA MUSLIMANSKA PESMA O KLANJU SRBA NA BOŽIĆ: „Mjesto popa što sveti vodicu, došetao Naser u Kravicu“Policija sprečila Bratislava Živkovića i četnike da odu u Novi Pazar (VIDEO)ISTRAŽUJEMO: Olbrajtova od početka „muljala“ sa dokazima o Srebrenici
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA