Najnovije

ZAMALO KATASTROFA: Britanski "tornado" ispustio bombe na Kipar

Britanski ratni avion, koji se vraćao u vojnu bazu na jugu Kipra, slučajno je ispustio dva projektila na zemlju, koja srećom nisu eksplodirala i nisu izazvala ljudske žrtve, saopštili su zvaničnici Vojne baze britanskog vojnog vazduhoplovstva Akrotiri.
Tornado GR4 (Foto: Vikipedija)

Tornado GR4 (Foto: Vikipedija)

Avion "Tornado GR4" je prilikom sletanja na bazi Akrotiri, u blizini obalskog grada Limasola, ispustio dva projektila tipa "brimston", prenela je agencija AFP. Portparol britanskog vojnog vazduhoplovstva Kristijan Grej je izjavio da projektili nisu eksplodirali i da na njihovom uklanjanju trenutno rade stručnjaci britanskog Ministarstva odbrane. - Koliko mi znamo, ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo. Uzroci još nisu poznati, a istraga je u toku - rekao je Grej. Akrotiri, jedna od najvećih britanskih vazduhoplovnih baza u inostranstvu, koristi se uglavnom za izviđačke letove u borbi protiv džihadista Islamske države u Iraku.
Pročitajte još:Većina u Sirizi protiv dogovoraEKSPERT UN GRČKIM KREDITORIMA: Kršite međunarodno pravo ako Grci zbog vas gladuju!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA