Najnovije

Prva pomorska bitka islamista: Raketni napad na egipatski patrolni brod! (VIDEO)

Islamska država pogodila je pratećim projektilom brod egipatske obalske straže u Sinaju, koji se zapalio, ali nije bilo žrtava. Informaciju o prvom napadu islamista na moru potvrdila je egipatska vojska.
Pogođeni egipatski brod (Foto: Jutjub)

Pogođeni egipatski brod (Foto: Jutjub)

Do eksplozije je došlo nakon što je brod egipatske obalske straže uočio brod na kome su boravili teroristi odani ISIS-u. Obalska straža je ispalila jedan projektil u pravcu islamista, a oni su uzvratili, pogodivši metu.- Ja nisam čuo eksploziju, ali sam video dva manja čamca kako pokušavaju da ugase vatru. Na kraju im se pridružio i treći koji je savladao požar - kaže lokalni ribar koji je pecao u blizini mesta sukoba. DŽihadisti su zauzeli Sinaj prošlog novembra, kada se oko 2.000 članova već postojeće grupe Ansar Bait al-Makudis zaklelo na vernost vođi ISIS-a Abu Bakr al-Bagdadiju. Brod egipatske obalske straže redovno patrolira ovim vodama i često prevozi oružje i vojno osoblje do kopna. Dosad su putovanja ovog tipa smatrana bezbednim jer islamisti nisu napadali na moru.
Pročitajte još:TRESE SE RUSIJA OD PUTINOVIH ČUDOVIŠTA: Pogledajte najopasnije oružje na svetu (VIDEO)TALAČKA KRIZA U AUSTRALIJI: Napadač sa eksplozivom traži objavljivanje izveštaja o korupciji
Izvor: Blic/Daily mail

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA