Najnovije

PUTIN: Proizvodnja novog oružja je i pitanje ekonomskog rasta RF

Proizvodnja novog oružja nije samo pitanje obezbeđivanja odbrambene sposobnosti, već i ekonomskog rasta zemlje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na dan primopredaje novoproizvedenog naoružanja armiji, navodi agencija RIA Novosti .
Putin (Foto: kremlin.ru)

Putin (Foto: kremlin.ru)

„Proizvodnja novog oružja i tehnike nije samo pitanje ozbezbeđivanja odbrambene sposobnosti, što je, naravno, izuzetno važno, i koliko danas za to se izdvajaju sredstva. Ali, to su i pitanja vezana za privredu, razvoj novih tehnologija, očuvanje nivoa zaposlenosti u ruskoj privredi“ kazao je predsednik RF. Po njegovom mišljenju, rešavanje svih tih zadataka „umnogome određuje socijalnu klimu u vojnim preduzećima i naučnim kolektivima“. Putin je posebno istakao da praćenje realizacije državnih vojnih nabavki daje pozitivne rezultate. „Takva stalna kontrola, bez sumnje, povećava i nadam se da će dalje povećavati odgovornost vojne industrije za sve preuzete obaveze. Po potrebi ćemo dozvoljavati korekcije i donositi odgovarajuće korektivne odluke u toj oblasti našeg rada“ kazao je ruski predsednik. Putin je dodao da se u ovom trenutku zadati parametri državnih vojnih nabavki poštuju, u različitim vidovima i rodovima vojske značajno se povećao udeo novih modela oružja i vojne tehnike sa 30,5 na 70,7 odsto. „Ta brojka svedoči da su vojna preduzeća postigla dobar tempo i da blagovremeno izvršavaju svoje obaveze“ zaključio je Putin.
Pročitajte još:PRETE RUSIJI: Švedska političarka dala ideju odakle može da se napadne Rusija!TRESE SE RUSIJA OD PUTINOVIH ČUDOVIŠTA: Pogledajte najopasnije oružje na svetu (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA