Najnovije

SAMO OŠTRO: Potencijalne džihadiste zatvarati u logore kao naciste

Bivši komandant NATO Vesli Klark izjavio je da bi "teroristički nastrojene" Amerikance trebalo smestiti u logor, kao što je u SAD rađeno sa nacistima tokom Drugog svetskog rata.
Vesli Klark (Foto: JuTjub)

Vesli Klark (Foto: JuTjub)

Prema njegovim rečima, SAD i njihovi saveznici bi trebalo da budu "čvršći u ophođenju" sa mladima koji pokazuju znakove verski podstaknutog terorizma. On je to izjavio nakon napada 24-godišnjeg Muhameda Abdulaziza na bazu marinaca u gradu Čatanuga, kada su stradala četvorica pripadnika vojske. "Moramo da identifikujemo one koji mogu da budu radikalizovani. Treba ih iseći na početku. U Drugom svetskom ratu, kada je u SAD neko podržavao nacističku Nemačku, tada nije obrazlagano da je to sloboda govora, već je taj smeštan u logor. Postajao je ratni zarobljenik. Ako je neko nelojalan Americi, onda je naše pravo i obaveza da ga odvojimo od normalnih ljudi tokom konflikta", rekao je Klark. Bivši komandant NATO snaga za vreme bombardovanja Jugoslavije 1999. istakao je da pored SAD i Velika Britanija, Nemačka i Francuska treba takođe da prihvate njegov predlog.
Pročitajte još:Grčka želi da do 20. avgusta dogovori novi paketUkrajinska vojska povukla oružje iz DonbasaLoša vest za sve koji letuju u Grčkoj: Pogledajte novu cenu girosa
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA