Najnovije

Regata tvđava: Postanite vitezovi Ibra

RAŠKA - Regata "Tvrđava" održava se već pet godina tokom Ibra na teritoriji opštine Raška. Regata je dobila naziv na osnovu 15 utvrđanih gradova (tvrđava, kula, utvrda za odbranu, utvrđenih gradova...) koji se nalaze na toku Ibra ili njegovoj blizini.
Regat tvrđava (Foto Pravda)

Regat tvrđava (Foto Pravda)

Manifestacija ima jedinstveni zadatak da promoviše prirodu i istoriju kao i sve turističke potencijala Raške i okoline ali da sa ponosom istakne da su ovim prostorom hodali vitezovi koji su stvcrali, čuvali i predali u čuvanje nekim novim vitezovima prirodu i značajno istorijsko bogastvo koje svedoči o njima na svakom koraku. Učestvujući na manifestaciji imate veliku šansu da svojim angažovanjem postanete Vitez Ibra i Viteška ekipa manifestacije u različitim kategorijama.  Od ove godine manifestacija Regata "Tvrđava" – spoj mladosti i tradicije će biti organizovana na vodi i ali na kopnu u par celina i na više prostora.

Događaji na vodi:

Regata tvrđava je takmičarska regata za tutulu Viteza Ibra u ovoj godini. Takmičarske ekipe koje se prijave takmičiće se pod zastavom jedne od utvrda iz ovog prostora ili pod zastavom i imenom svoje tvrđave ili svog grada koji simbolizuju moderne tvrđave ovog vremena kao na pr: tvrđava Kragujevac ili tvrđava Smederevo. Srtart Regate tvrđava je u Kaznoviću u rejonu Belog potoka,  4  kietra od Raške a cilj je ušć reke Raške u Ibar kod gradskog bazena u Raški. Ekipa koja osvoji prvo mestodobija 10.000 dinara, vitešku bistu za viteza Ibra kao i vaučer za vožnju brzacima Ibra od Ušća do Magliča, a nagrade obezbene i zdru i treće mesto.   Drugi događaja vodi je Revijalna regata je namenjena svim ljubiteljima Ibra, vode i splavarenja u celini koji žele da uživaju u čarima Ibra i okoline i ima za cilj prolazak kroz najveći deo opštine Raška sa ciljem promocije i uživanja na vodi. Na revijalnoj regati mogu da učestvuju svi koji bar malo znaju veštinu veslanja bez posebnih priprema i propozicija sa jednim ciljem dobre zabave.   Start revijalne „Ibarske regate:  uliv reke Raške u Ibar mesto sastavci pored gradskog bazena a cilj izletište Ade bistro Baljevac.

Događaji na kopnu:

Pored borbe sa talasima organizovaćemo i viteške borbe na sportskim terenima gradskog bazena i na samom bazenu promovišući zdrav viteški način života.  U planusu takmičenja u odbojci na pesku, nožnom tenisu, igre bez granica po dolasku timova sa regate.   Čitav događaj upotpuniće i programski muzički deo manifestacije:

Raspored dešavanja

 
  1. Prvi dan događaja: Petak 31.07.2015
0900 početak dolaska kampera i organizovano razmeštanje šatora
  • Registracija kampera
  • razmeštanje kampera
  • rekreativne sportske aktivnosti
  Programski deo: 1100 časova :
  • Priprema mesta za start i
  • podizanje zastava na tri lokacije
 Programski deo:mesto Beli potok 1445 časova: početak poštanja muzike sa razglasa 1500 časova: Podela timova (20 min) 1520 časova: Podela zastava timovima (15 min) 1535 časova: Podela majci , čamaca i vesla (15 min) 1550 časova: Isčitavanje pravila (5 min) 1555 časova: Postrojavanje timova 1600 Otvaranje programskog dela i predstavljanje timova takmičarske regate, njihovih kapitena i imena tvrđava/timova 1615 časova - Start Regate Programski deo:mesto Gradski bazen Raška 1700 časova - Viteško sportske nadmetanje na bazenu u isčekivanju dolaska splavara:
  • Predstavljanje Streličarstvo u funkciji turizma –Đorđe Mihajlović
  • Takmičenje u Odbojci na pesku
  • Takmičenje u nožnom tenisu
  • Igre bez granica po dolasku timova sa regate
1900 časova - Dolazak čamaca 1930 časova Početak Igara bez granica 2030 časova podela priznanja na jboljim timovima 2100 časova - Paljenje logorske vatre plus (mogućnost manji vatromet) 2200 časova - nastavak programskog dela puštanje muzike sa razglasa TRopski bar – Mini rok fest 2330 časova - Završetak programa 2430 časova - Truba za povečerje  
  • Drugi dan događaja - subota 1.8.015
0700 časova – Truba za buđenje 0800 časova – Početak pripreme kampa 0900 časova – Program sa razglasa (muzika, zabava, predstavljanje trase, priča o takmičarskim tvrđavama, predstavljanje timova) priprema čamaca i timova za start 1000 časova – Start revijalne regate „Ibarska regata“ 1400 časova – Cilj regate izletište „Ada bistro“ Baljevac 1405 časova – Dolazak učesnika i Podela pasulja 1500 časova – Početak prigodnog programa i proglašenje najboljeg čamca Izbor viteškog tima Ibra i Viteza Ibra za 2015 godinu Izbor najbolje predstavljene ekipe 1630 časova - Završetak regate Izvor:  www.explore-raska.rs    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA