Najnovije

RUSKI VETO POGODIO ALBANCE: Pogledajte kako su oni prihvatili vest!

Rezolucija o Srebrenici nije prošla u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, pošto je Rusija uložila veto! Albance je to baš pogodilo.
Albanci (Foto: balkanweb.com)

Albanci (Foto: balkanweb.com)

"Tužan, sraman dan u SB UN. Na rezoluciju o genocidu u Srebrenici je uložen veto što će ohrabriti u istrajnosti one koji negiraju genocid", „tvitnuli“ su albanski predstavnici u UN. Zamenik generalnog sekretara UN Jan Elijason rekao je na početku sastanka da je cilj da se oda počast žrtvama i prizna neuspeh međunarodne zajednice i Ujedinjenih nacija u sprečavanju genocida u Srebrenici pre 20 godina. „Genocid u Srebrenici je jedno od najmračnijih poglavlje nedavne istorije“, rekao je Elijason i dodao da je sprečavanje genocida jedna od najvažnijih misija svetske organizacije. Posle Elijasona, video linkom iz Ženeve se uključio visoki komesar UN za ljudska prava princ Zaid Raad Al Husein. "Kako smo mogli biti tako kratkovidi i nismo pretpostavili da će biti ubistava", rekao je Zaid. Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Genadij Gatilov izjavio je ranije danas da Rusija i ostale stalne članice Saveta bezbednosti UN pokušavaju da naprave „kompromisni tekst“ rezolucije o Srebrenici, preneo je Sputnjik. „Od početka smo želeli da se rezolucijom izrazi podrška Dejtonskom procesu“, rekao je Gatilov. „Vraćati se iznova na svu tu priču i određivati ko je kriv za genocid, štaviše, svaljivati krivicu na čitav narod, konkretno Srbe, smatramo kontraproduktivnim“, ocenio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije.
Pročitajte još:NIKOLIĆ PISAO PUTINU: Balkanu preti novi rat!Evo šta je rekao Vitalij Čurkin pre nego što je u ime Rusije stavio veto
Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA