Najnovije

KURC KRITIKUJE GRČKU: Ne štitite dovoljno granice

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc kritikovao je danas Grčku zbog nedovoljne zaštite svoje granice i zahtevao aktivniju borbu protiv Islamske države u cilju smanjenja talasa izbeglica iz Sirije, Iraka.
Sebastijan Kurc (Foto: JuTJub)

Sebastijan Kurc (Foto: JuTJub)

On je u intervjuu bečkom nedeljniku "Profil" rekao da ne može da shvati da Grčka, koja ima najveće izdatke po glavi stanovnika za vojsku unutar EU, nije u stanju da obezbedi spoljne granice Unije. Prema njegovim rečima potreban je pritisak EU na Grčku da obavi svoju dužnost. Kurc je zatražio i "značajno aktivniju borbu protiv Islamske države u Iraku, Siriji i Libiji". On je istakao da je samo mali broj zemalja spreman da učestvuje u vazdušnoj operaciji. - Bilo bi poželjno da više zemalja, koje poseduju potrebne vojne kapacitete, aktivno, na licu mesta, deluju protiv ovog varvarstva - poručio je Kurc. On je naglasio da ne postoji nikakva neutralnost kada je reč o teroristima Islamske države. - Trebalo bi da isporučujemo zaštitnu opremu, kao što su pancirni prsluci za one koji se brane od terorista Islamske države na terenu - kazao je Kurc.
Pročitajte još:ČEKA NAS NAJGORA ZIMA U ISTORIJI: Očekuju nas esktremne poplave!SAD SPREMA BIOLOŠKI NAPAD? Američke bio-labaratorije niču uz granicu sa RusijomRUSKI EKSPERT: Ukrajinci će krenuti u prodor i upašće u novi „kotao“
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA