Najnovije

DSS: Srbiji treba jedinstvo u otporu politici koju vode Vučić i SNS

BEOGRAD - "Ako je nešto potrebno Srbiji onda to nije jedinstvena podrška građana politici samouništenja, već masovno podizanje glasa protiv takvih odluka, protiv politike koju je od 2008. godine vodila Demokratska stranka, a poslednje tri godine Srpska napredna stranka", saopštavaju iz DSS povodom poziva premijera Aleksandra Vučića građanima "na potpuno jedinstvo".
DSS (Foto: DSS)

DSS (Foto: DSS)

- Šta Vlada Srbije sprema i kakve će to, ponovo, „teške odluke” da donese narednih dana i nedelja, kada predsednik Vlade poziva građane „na potpuno jedinstvo” , kao da se Srbija nalazi pred ratnom opasnošću?          Odgovor je dao sam predsednik Vlade navodeći spisak „velikih izazova” koji su pred Srbijom: nova runda razgovora u Briselu, dolazak Borda MMF, poseta nemačke kancelarke Angele Merkel i obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici. Dakle, „teške odluke” biće dalji ustupci Srbije i intenzivno pomaganje uspostavljanju nezavisnosti Kosova, prihvatanje novih zahteva MMF-a, prihvatanje svih uslova za otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU koje Srbiji postavlja Nemačka i pasivan stav u odnosu na najavljenu rezoluciju o Srebrenici - kažu uDSS. Oni navode da će na dnevnom redu biće i odnos Srbije prema procesima destabilizacije Republike Srpske i Makedonije. - Niko nema prvo da traži jedinstvo građana u podršci pogubnim političkim odlukama Vlade, koje su posledica bezglavog srljanja u raspadajuću Evropsku uniju i prihvatanja diktata MMF-a. Nepošteno je i nemoralno pozivati građane da podrže vlastitu propast. Smanjenje plata i penzija, poskupljenje cene struje, otpuštanje zaposlenih u javnom sektoru, priznavanje nezavisnosti Kosova, puzeće uvlačenje u NATO, prodaja Telekoma…sve su to pogubne odluke po državu i građane, koje Vlada naziva „teškim” - poručuju iz DSS.
Pročitajte još:Dačiću se ne sviđa „londonski dokument“: Stigla Rezolucija o Srebrenici – 20 puta spominju reč genocid!Delegacija Treće Srbije u poseti KosmetuVučić: Srbiju ucenjuju Kosovom
Izvor: Pravda/Fakti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA