Najnovije

SiEnEn: Putinov novi dokument najavljuje udar na NATO

SAD - Najuticajnija američka globalna tv mreža SiEnEn posvetila je jednu od svojih emisija novoj ruskoj bezbedonosnoj strategiji koju je ozvaničio i odobrio ruski predsednik Vladimir Putin, a koja je NATO alijansu stavila na mesto broj tri kao pretnju Ruskoj Federaciji.
Vojska Ruske Federacije (Foto: JuTjub)

Vojska Ruske Federacije (Foto: JuTjub)

Jasno je da je Putin odlučio da stane u kraj širenju NATO alijanse ka Istoku, rekao je Metju Čens, jedan od dugogodišnjih dopisnika ove američke tv stanice, ocenjujući dokument kao najavu žešće konfrontacije Rusije u odnosu na NATO alijansu. U tom dokumentu nema ničeg novog, tvrdi ovaj novinar i dodaje da je Kremlj hteo Zapadu ovim novim dokumentom jasno da kaže da će se ustremiti na sprečavanje daljeg širenja NATO alijanse ka Istoku, odnosno, ka granicama Ruske Federacije. Odnosi između Rusije i NATO alijanse su pogoršani od ukrajinskog konflikta, navodi SiEnEn. Rusija će sprečavati NATO da se raširi na teritoriji koju smatra sferom svog uticaja, a na prvom mestu to je Baltik, kaže Čens. Latvija, Estonija i Litvanija su zemlje koje bi mogle postati članice NATO alijanse, kaže američki novinar koji se uključio u program SiEnEn kao dopisnik iz Moskve i dodaje da će Rusija želeti da spreči takav razvoj događaja. Podsećamo,  u novom dokumentu "Strategija nacionalne bezbednosti za 2016. godinu" koji je odobrio Putin na prvom mestu kao pretnja Rusiji je pretnja od tzv. obojenih revolucija. Na drugom mestu je jačanje američkih snaga sa biološkim oružjem i rast nuklearnog naoružanja u svetu, a na trećem mestu je NATO i širenje ovog vojnog saveza ka granicama Ruske Federacije.
Pročitajte još:PODSEĆAMO: Ovako izgleda kad Putin po*izdi! (FOTO)PUTIN OTKRIO: Najveće pretnje po Rusiju – NATO na trećem mestu
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA