Najnovije

SNP: Najavljeni pretres je direktan udar na Srpsku

BEOGRAD - Najava SIPA i Tužilaštva Bosne i Hercegovine da će pretresti objekte u kojima radi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik predstavljala bi brutalni udar na institucije i integritet Srpske, saopštila je danas Srpska narodna partija (SNP).
Srpska narodna partija (Foto: SNP)

Srpska narodna partija (Foto: SNP)

SNP navodi da "poslednji pokušaji kriminalizacije predsednika RS koji, preko Tužilaštva Bosne i Hercegovine, čine predstavnici centralnih vlasti iz Sarajeva i deo opunomoćenika takozvane međunarodne zajednice u BiH, predstavljaju direktan udar na Srpsku". Kako je navedeno, Tužilaštvo BiH je samo običan pion koji se koristi u cilju potpune unitarizacije BiH, suprotno postulatima Dejtonskog sporazuma na kojima je BiH nastala. SNP zaključuje da je na delu otvorena pretnja institucijama Srpske i upozorenje "šta bi sve još moglo da snađe taj konstitutivni entitet BiH, ukoliko u Srpskoj bude organizovan referendum o radu Suda, Tužilaštva i Ustavnog suda BiH". Stranka je ponovila stav da građani Srpske imaju pravo na svoje narodno izjašnjavanje i da im to njihovo legalno i legitimno pravo niko ne sme da uskraćuje.
Pročitajte još:Babić: SPS će se priključiti DS-u i DverimaDačić: Nećemo sa manekenima propale politike, nego sa naprednjacima!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA