Najnovije

PAROVIĆ TVRDI: Jedino je NATO srećan zbog štrajka u vojsci

Ekonomsko razaranje Srbije je nastavak NATO agresije na našu zemlju. Ono što bombama i sankcijama nisu uspeli da urade, NATO stratezi su nastavili angažovanjem ekonomskih ubica koje su vrlo sistematski od dvehiljadite godine svodili Srbiju na koloniju. Danas svi slojevi društva trpe posledice i gotovo da ne postoji društvena grupa koja nije ugrožena, kaže predsednik Treće Srbije Miroslav Parović.

Miroslav Parović (Foto Treća Srbija)

Parović se posebno osvrnuo na jučerašnji štrajk vojnika koji se održao u centru Beograda. - Štrajk dela Vojske upravo na najočigledniji način to i dokazuje. Srpska vojska je oduvek bila simbol našeg ponosa i naše državnosti. Za svo ovo teško vreme vojska je ostala institucija kojoj je narod najviše verovao. Baš zato, oni koji žele da Srbiju obrišu sa mape kreću da nam lome kičmu time što pokušavaju da konfrotiraju vojsku sa državom - ističe Parović.
Parović ističe potrebu da se izbegne dnevna politizacija štrajka, a imajući u vidu svu osetljivost pitanja bezbednosnih organa. - U tom smislu odgovornost je podjednako i na vojnom sindikatu i na vlasti i na opoziciji i na medijima. Vlada Srbije jednostavno mora naći način da poboljša materijalno stanje zaposlenih u sistemu odbrane, posebno jer se može očekivati da veoma brzo bude neophodno ozbiljno angažovanje svih bezbednosnih sistema. Sa druge strane, vojni sindikat mora biti svestan da su građani vrlo uznemireni saznanjem da deo oružanih snaga nije u pogonu i da je time realno narušen sistem odbrane i otvoren meki trbuh za raznorazne napade - dodao je on.
- Naravno, niko nije naivan pa da pomisli da u čitavom ovom slučaju preste nemaju i „natovci“ koji mogu da budu zadovoljni što jedina vojska u regionu koja nije u njihovim kandžama doživljava svoje teške trenutke. No, nemaju razloga za dugo radovanje jer zasigurno neće doživeti da vide poraz ni Vojske ni Države. Tri puta su nas direktno vojno napali tokom devedesetih i bezbroj puta reformisali tokom dvehiljaditih, al na njihovu žalost još smo tu i kao i uvek u našoj istoriji pretrajaćemo - zaključuje Parović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA