Najnovije

TENISKA BOMBA: Beker Federerov trener?!

Švajcarski mediji nagađaju da bi Nemac mogao da pređe u stručni štab najvećeg rivala Novaka Đokovića za nezvaničnu titulu "najboljeg svih vremena".

Boris Beker (Foto: Sinhua)

Kada se Ivan LJubičić priključio stručnom štabu Federera, jedan od razloga je bio taj što Hrvat odlično poznaje Đokovića. Švajcarski mediji pišu da bi Rodžer u nove bitke sa Novakom mogao da krene sa - Borisom Bekerom?! Ova informacija dnevnog lista "Der bund" iz Berna odjeknula je juče u Švajcarskoj, ali se sve manje-više svodi na nagađanja autora: "Srbin će i dalje biti najveća Rodžerova prepreka na putu do grend slem pehara. Zar ne bi bila sjajna priča kada bi najmlađi pobednik Vimbldona pomogao Federeru da postane najstariji igrač koji će podići trofej na londonskoj travi?". U tekstu se navodi da Beker posle razlaza sa našim asom nema baš mnogo posla i da mu je glavna preokupacija u životu sada šta će staviti na Tviter, Instagram i Snepčet. Kada mu dosade gostovanja po zabavnim emisijama, Nemac bi mogao opet da se vrati tenisu, a "Der bund" podseća da Boris želi da trenira samo igrače koji se bore za najveće trofeje. "Poput Stefana Edberga, Beker je takođe bio jedan od idola Federera. I on ima ogromno iskustvo koje može da podeli, može da posluži kao izvor inspiracije. Nemac je pomogao Đokoviću da stigne do čak šest od 12 grend slem titula, a tri je osvojio pobedivši Rodžera u finalu", navodi se u tekstu. Ipak, čini se da je veća mogućnost da Vilander postane novi trener Đokovića, nego da se Beker pridruži Švajcarcu. Jer, kada je odlazio iz stručnog štaba Srbina, nemački as je rekao mnogo lepih reči o svom pulenu. - Dao bih Novaku da odigra meč za moj život. Znam sve šta se dešavalo u poslednje vreme, ali nikada ne bih iznosio u javnost ono što treba da ostane unutar tima. Mala je verovatnoća da bi Boris zabio nož u leđa momku sa kojim je prošao tri nezaboravne godine i da bi sve njegove slabe tačke otkrio najvećem rivalu. Iako Federer nikada nije krio divljenje prema Nemcu, pre svega zbog njegovih uspeha na Vimbldonu, teško da bi se odlučio na takav potez. I to odmah posle razlaza Bekera i Đokovića.

Nisu u dobrim odnosima

Između Nemca i Švajcarca su izbijale varnice ove godine, jer Beker nije bio nimalo blagonaklon prema Noletovom ljutom protivniku u svojoj knjizi. Boris je napisao da se Rodžer i Novak nikada nisu slagali, kao i da Federer nikada ne bi zaradio toliko novca kada bi otkrio svoje pravo lice.
Informacija "Der bunda" je plasirana pod naslovom "Beker i Federer, zašto da ne?". Razloga je, čini se, ipak previše, zašto se dve vimbldonske legende ne bi udružile. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA