Najnovije

MONSTRUOZNA PRETNJA HRVATSKE POLICIJE: "Proći ćete kao vaši očevi 1991!"

Navijači Crvene zvezde iz Vukovara kažu da ih je hrvatska policija tukla da bi priznali da su zapalili zastavu Hrvatske na meču protiv Napretka.

Hrvatska zastava (Foto: Jutjub)

- Upali su nam u kuće, počeli da nas maltretiraju kao da smo najgori zločinci. Nas jedanaest priveli su u stanicu, a trojicu su i zadržali. Batinama su nas terali da priznamo taj ‘zločin’ iako nemamo nikakve veze sa tim - navode navijači.
Kako kažu, zbog tog događaja kada je zapaljena hrvatska zastava na utakmici i oni i njihove porodice trpe veliku torturu. 
- Hrvatska policija zna i prati nas skoro na svakom našem putu. Nikada ne pravimo probleme. Oni od ovog događaja prave takvu klimu i predstavljaju nas u takvom svetlu kao da smo državni neprijatelji - pričaju ovi mladići, uplašeni za svoje drugove koji su u zatvoru, strahujući da će se hrvatski policajci vratiti po njih svakog trenutka - navode oni. 
Prema njihovim rečima, hapsili su ih na osnovu zamućenog snimka i "prepoznavanja", mada se nijedan od tih mladića ne vidi na spornoj fotografiji. 
- Jednom momku su čak rekli da će, ako ne prizna, završiti kao njegov otac koji je u Vukovaru ubijen 1991. godine. Maltretiraju im i ucenjuju čak i devojke, govore kako su na poternicama i u Srbiji i da će biti uhapšeni čim pređu granicu. Prete da će da im objave imena, ‘pa da vide onda kako će da prođu kada im hrvatski navijači zakucaju na vrata - pričaju drugovi uhapšenih. 
Osim toga, navode da su trojici uhapšenih tražili po 10.000 evra kako bi početak suđenja čekali na slobodi. 
NJih trojica uhapšeni su pre dva dana u Vukovaru zbog sumnje da su zapalili šahovnicu na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu 19. novembra ove godine. Određen im je pritvor, a sumnjiče se da su počinili krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske. 
Mladići od 18, 23 i 26 godina su sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca. Vukovarsko-sremska policija je saopštila da je mladiće identifikovala operativnom radom, iako su im na fotografiji zamućena lica. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA