Najnovije

VUČIĆ: Janković već pobedio, ali zloupotrebom

Čestitam Saši Jankoviću kandidaturu, već je pobedio, ja sam to predvideo pre tri godine, jedino što je on time zloupotrebio svoju sadašnju funkciju.

Vučić (Foto: JuTjub)

To je izjavio premijer Aleksandar Vučić, komentarišući najavu ombdusmana da će se kandidovati na predsedničkim izborima.
Odgovarajući na pitanja novinara Vučić je konstatovao da je sad jasno ko je rušio institucije, o čemu, primetio je, on upozorava već tri godine, a za zbog čega su mu prebacivali lažne optužbe.
- Vidi se ko je rušio insitucije, nemam komentar, čestitam, to smo sve znali još pre dve godine, čestitam na kandidaturi, vidim da su svi požurili, ubrzali... Radite to i dalje, postanite predsednici, mislim da je ponekad dobro da pokažete kako su razorene institucije i to od onih koji je trebalo da ih sačuvaju. Mislim da to građani i narod vide, ostavićemo ljudima da sami odluče - rekao je Vučić. 
Kako kaže, dobro je što je više kandidata, ali nije dobro što su neki postali to "s drugih funkcija", što je, kako je ocenio, zloupotreba tih institucija. 
- Želim im mnogo uspeha, i čestitam na pobedi unapred - poručio je Vučić i dodao "pokušaćemo da im se suprotstavimo". 
Podsetio je da kandidaturu za predsednika Republike može da podnese svaki punoletni građanin koji ima poslovnu sposobnost i sakupi 50.000 potpisa, a da je na narodu da kaže šta misli i kako misli. 
Premijer je dodao da nije tajna šta misli o radu zaštitnika građana i dodao da će pokušati da pobedi dvojicu "dosovskih" kandidata, "najmoćnijih u ovom trenutku". 
- Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo. Da li ćemo uspeti, to ćemo da vidimo, ali o tom potom - rekao je Vučić. 
Kako je rekao SNS će kandidata izabrati za 2-3 meseca."Nama se ne žuri. Dajemo im mogućnost da vode svoju kampanju koliko god hoće. Ionako službene automobile zloupotrebljavaju u kampanji, apsolutno sve. Ničim drugim se ne bave, osim sopstvenom promocijom i kampanjom". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA