Najnovije

IDITE ILI UMRITE: Poslednji poziv džihadistima da napuste Alepo!

Portparol sirijske vojske general Samir Sulejman izjavio je da je pobunjenicima u istočnom Alepu poslednji put ponuđeno da odu iz grada.

Alepo (Foto: Sinhua)

Takođe, naveo je, postoji i druga opcija - da se suoče sa neizbežnom smrću.
"Nastavićemo da se borimo sve dok ne uspostavimo stabilnost i bezbednost u svim delovima grada", rekao je Sulejman za AP. Najteži zadatak biće preuzimanje Starog Alepa, istorijskog dela grada čije će očuvanje biti jedan od prioriteta predstojeće akcije, rekao je on i dodao da će sirijska vojska koristiti pešadiju i specijalne snage. Sulejman je prethodno, u izjavi za Bi-Bi-Si, izrazio očekivanje da će ceo Alepo biti u rukama vladinih snaga u roku od nekoliko nedelja.
Oružane snage sirijske vlade već kontrolišu više od polovine istočnog Alepa, nakon uspešne operacije koja traje tek dve nedelje. O uspesima SAA od početka ove ofanzive, više pročitajte OVDE.
Sulejman je potvrdio da su snage sirijske vlade preuzele kontrolu nad više od 50 odsto istočnog Alepa.
Britanska organizacija "Sirijska opservatorija za ljudska prava" ranije je saopštila da je vlada u Damasku zauzimanjem okruga Tarik al-Bab, pod svoju kontrolu stavila čak 60 odsto istočnog Alepa, koji pobunjenici drže od 2012. godine. 
Kako je preneo AFP, oružane snage sirijske vlade su tokom noći između petka i subote preuzele kontrolu nad tim delom grada. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA