Najnovije

Ovo je najveći strah Rusa

Polovina Rusa, ili preciznije 53 odsto njih, smatra da su osiromašenje građana i rast cena glavni rizici s kojima se zemlja suočava.
Strahovi građana Rusije usko su vezani za pitanja ekonomije (Foto: Pixabay)

Strahovi građana Rusije usko su vezani za pitanja ekonomije (Foto: Pixabay)

Agencija se poziva se na rezultate ankete, koju je nedavno sproveo nezavisna istraživačka agencija Levada Centar. Druge pretnje s kojima se Rusija trenutno suočava, prema mišljenju ispitanika, uključuju ekonomsku krizu (49 odsto) i rast nezaposlenosti (35 odsto). Ruska privreda je posustala pod pritiskom zapadnih sankcija i kolapsa cena nafte na tržištima širom sveta. Prema podacima ruske državne agencije za statistiku, Ros stata, cene su prošle godine porasle 12,9 odsto u odnosu na 2014. godinu, a realne plate Rusa su u istom periodu pale za 9,5 procenata, prenosi Moskou tajms. Recesija je, prema statistici, gurnula još 2,3 miliona Rusa u siromaštvo u prvih devet meseci 2015, dodaje se u tekstu. Interfaks navodi da je istraživanje, takođe, pokazalo da je 82 odsto građana Rusije ubeđeno da je zemlja u ekonomskoj krizi, a svaki peti učesnik ankete je rekao da veruje da će kriza dugo potrajati. Dvanaest procenata anketiranih, pak, smatra da u Rusiji nema finansijske krize. Istraživanje je sprovedeno u periodu od decembra 2015. do januara 2016. godine i obuhvatilo je 1.600 građana Rusije u 48 regiona, navodi se u tekstu.
Pročitajte još:Savez Rusije i Kine: Amerika u strahu?STOLTENBERG ODGOVORIO MEDVEDEVU: Nismo mi tražili novi „hladni rat“
Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA