Najnovije

EPISKOP JOANIKIJE NIKAD BRUTALNIJI: Milo se vodi ustaškom retorikom Ante Pavelića, koji je pobio stotine hiljade Srba! Imamo odgovor (VIDEO)

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije optužio je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da koristi retoriku ustaškog ideologa Anta Pavelića. 

Episkop Joanikije (Foto: Jutjub)

Episkop Joanikije je nakon molebana u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama, okupljenim vernicima i građanima kazao da su svi oni učesnici istorije koja se piše, "od ovog starca Nova Markovića od devedeset devet godina, do ove dece kojima pripada budućnost, a ne onima koji koriste retoriku Anta Pavelića".

Berane

Starine Gojko Jokić i Novo Marković koji ima 99 godina predvode litiju od Andrijevice do Berana! Na ponos ste potomstvu!

Objavljuje Objektiv Story u Nedjelja, 1. ožujka 2020.

"Sa tom retorikom Hitlerov sluga Ante Pavelić istražio je i pobio stotine hiljada Srba, a ovde nažalost ta retorika dobija zamah preko predsednika Crne Gore. A mi na tu glupavu i prevaziđenu priču odgovaramo da smo mi i Srbi i Crnogorci onoliko, možda malo manje ali ne više nego što je bio NJegoš, kralj Nikola, Marko Miljanov, Mojsije Zečević, vojvoda Miljan i svi naši preci koji su stradali za krst časni i slobodu zlatnu", rekao je Joanikije.

On je kazao da kada je Skupština Crne Gore izglasala "ovaj anticivilizacijski zakon, nama nije ostalo ništa nego da sazovemo ovu veliku narodnu skupštinu, koja traje i zaseda već dva meseca".



"Mi se samo borimo za slobodu vere, za zakon, za bolji poredak u Crnoj Gori. Ne može se Crna Gora graditi niti njena budućnost na diskriminaciji svete pravoslavne vere i otimanju svetinja. Nećemo to dozvoliti. Hoćemo slobodu vere, hoćemo da budemo ravnopravni sa ostalim verama i narodima u Crnoj Gori, ništa više od toga niti manje. Nećemo dozvoliti da naša crkva i naša vera budu diskriminisani. To je naš zavet. Zakleli smo se da ćemo čuvati svetinje, da ćemo se boriti za slobodu vere do kraja. Izdržaćemo i pobedićemo. Neka pobedi bratska ljubav i sloga, neka pobedi istina i pravda. Neka se božji blagoslov izle na sve vas i na Crnu Goru, da bude država istine i pravde, zakona, poštenja i slobode svih vera i svih naroda u Crnoj Gori", kazao je episkop Joanikije.

Litija i moleban protekli su u najboljem redu.

Pročitajte OVDE kako su protekle današnje litije u CG.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA