Najnovije

PUKLA TIKVA: Kraj saradnje Vučića i Dačića

BEOGRAD- Posle više od tri godine tesne saradnje naprednjaci i socijalisti zagaziće u vanrednu predizbornu kampanju gotovo kao politički neprijatelji, a svakodnevno se smanjuju šanse da će zajedno da formiraju i novu vladu.
Vučić i Dačić (Foto: JuTjub)

Vučić i Dačić (Foto: JuTjub)

Cilj naprednjaka je da dobiju natpolovičnu podršku kako bi samostalno mogli da sklope ministarski tim i da ne bi zavisili od ostalih stranaka i lista. U Vučićevom okruženju vlada mišljenje da bi socijalisti vrlo lako ušli u u savez sa sadašnjom opozicijom ukoliko bi mogli da zajedno da obore SNS i da sastave novu vlast. To sve, s jedne strane jeste predizborni manevar naprednjaka kako bi trgli i izveli na birališta svoje pristalice, ali je i nagoveštaj mogućeg kraja savezništva Vučić - Dačić. Zasada otvoreni opozicionari u redovima SPS su Milutin Mrkonjić i Branko Ružić, dok se potpredsednici SNS Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović odavno zalažu za raskid partnerstva. I Rasim LJajić, lider SDPS koji će biti na listi naprednjaka izjavio je juče da je izborni cilj te koalicije da samostalno formiraju vladu. Politčki analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da SNS i SPS imaju visok stepen poverenja uprkos višegodišnjoj saradnji. "Logično je da međusobni napadi eskaliraju u kampanji jer obe stranke imaju srodno biračko telo i brinu o svom uspehu. Ova svađa ne isključuje novi savez SNS i SPS posle izbora, ali mu i ne doprinosi. Teza da SPS radi s ostatkom opozicije na rušenju Vučića razbuđuje biračko telo naprednjaka ali je činjenica da se sa Dačićem mora biti obazriv posle njegovih veleobrta 2008. i 2012.
Pročitajte još:VIDEO IZ FIOKE: Dačiću spremaju izbornu bananuDa li je Vučić ubedio Srbe da treba da se menjaju?NE PADA MU NA PAMET DA IDE U HAG: Šešelj zahteva izricanje presude video-vezom!
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA