Najnovije

SAMOOPREDELJENJE: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione; POLICIJA: Nikog ne hapsimo jer niko nije povređen

PRIŠTINA - Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da imaju svoje političke razloge i da će se presretanje kamiona nastaviti.
Kamioni (foto: Jutjub printskrin)

Kamioni (foto: Jutjub printskrin)

Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion kod Podujeva, aktivisti Samoopredeljenja su i u petak ponovili ovu akciju. „Ove akcije nisu usmerene protiv srpske zajednice na Kosovu već protiv hegemonije Srbije na Kosovu, bilo da se radi o političkoj, ekonomskoj ili vojnoj. Mi ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama sve dok Srbija ne promeni odnos prema Kosovu. I ovaj put kao i u prethodnim slučajevima naši aktivisti su vodili računa da niko ne bude povređen“, rekao je za RTK2 Adonis Tahiri iz Samoopredeljenja. Policija Kosova u današnjem saopštenju navodi da još uvek niko nije uhapšen. “Nepoznata lica, a sumnja se na aktiviste Samoopredeljenja, izvela su dva muškarca, državljane Srbije bošnjačke nacionalnosti, iz kamiona marke 'mercedes'. Nakon toga su izgurali vozilo sa puta i prevrnuli ga. Jedan deo robe, džakovi sa veštačkim đubrivom, ispao je iz kamiona. Sumnja se da je u akciji učestvovalo oko 30 osoba, koje su sa 10 vozila blokirale put i izvršile ovo delo. Policija je izašla na lice mesta i obavestila tužilaštvo. Niko nije povređen i nijedna osoba nije uhapšena”, piše u saopštenju policije, prenosi RTK2.
Pročitajte još:UPITAN ZAŠTO NIJE PLATIO STRUJU, ODGOVARA: „Svi se radujemo poseti princa od Velsa“STIŽE CIKLON IZ BUGARSKE: Potop se nastavlja, do ponedeljka će pasti 40 mm kiše!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA