Najnovije

Gugl planira da ukine šifre na telefonima do kraja godine

Korisnici android pametnih telefona će moći da se uloguju koristeći kombinaciju lica, načina kucanja i pokreta.

Foto: Hongkiat.com

Gugl će početi testiranje alternative šiframa sledećeg meseca, u potezu koji bi mogao da olakša komplikacije sa logovanjem zauvek.

Nova opcija koja je predstavljena developerima kompanije zove se Trust API i biće inicijalno testirana sa nekoliko "veoma velikih finansijskih institucija" u junu, sudeći po Danielu Kaufmanu iz kompanije Gugl.

Kaufman je direktor Gugl grupe za naprednu tehnologiju i projekte, a Trust API je prvo stvoren pod kodiranim imenom Projekat Abakus.

Prošle godine je Abakus predstavljen kao "ubica šifara" ali ne kroz pomenuti način već uz miks više indikatora u jedno solidno parče dokaza da ste ta osoba za koju se predstavljate.

Između ostalog, Trust API će imati biometrijske indikatore poput oblika lica i glasa, kao i manje očigledne odlike kao što su načini kretanja, način kucanja i kako prelazite po ekranu, uz servis koji nastavlja da radi u pozadini telefona, i može da otprati da li se ti indikatori poklapaju sa načinom kako koristite telefon.

Ipak, bilo bi suludo koristiti ovaj metod da se osigura veb servis. Čak i prepoznavanje lica, koje je sad ugrađeno u toliko Android telefona, značajno je manje sigurno od otiska prstiju, sudeći po merenjima samog Gugla.

Ali kombinacija svih tih stvari, kako kompanija govori, rezultira rezultatom 10 puta sigurnijim od otiska prsta!

Gugl će dozvoliti i drugim kompanijama da koriste ovo kao identifikaciju korisnika kroz API. Banke će moći da overe logovanje mušterija kroz Android do "kraja godine" IZVOR: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA