Najnovije

Počinje studentska kampanja "Imam prava na to, nikad u NATO!"

BEOGRAD - Neformalna grupa „Studenti za istinu“, koja je organizovala digitalne kampanje protiv rezolucije o Srebrenici, protiv ulaska Kosova u UNESKO i za promociju Dana Republike Srpske, odlučila je da sa svojim kolegama u matici i dijaspori organizuje novu kampanju pod nazivom „Imam prava na to, nikad u NATO!“.
Počinje studentska kampanja "Imam prava na to, nikad u NATO!" (Foto: Fejsbuk)

Počinje studentska kampanja "Imam prava na to, nikad u NATO!" (Foto: Fejsbuk)

Kako ističu "Studenti za istinu", na ovaj korak su se odlučili "uvidevši da se Srbija nalazi pred najtežim periodom koji podrazumeva približavanje NATO-u i pritisak da Srbija uđe u NATO". "Nakon ratifikovanja zakona kojim se NATO-u daju privilegije potpunog prolaza kroz Republiku Srbiju, potpunog imuniteta i mogućnosti korišćenja državnih i privatnih objekata i infrastrukture, a verujući da govorimo u ime preko 4.000 studenata koji su u našoj kampanji potpisali peticiju protiv rezolucije o Srebrenici, smatramo da je svako približavanje Srbije NATO-u ugrožavanje njene bezbednosti, nezavisnosti, njenog suvereniteta, a o emotivnim razlozima, koji su ispunjeni hiljadama glasova koji vape za pravdom i iskupljenjem, da ne govorimo", navodi se u saopštenju. "Studenti za istinu" smatraju da je NATO predstavljao i da predstavlja najveću opasnost po bezbednost Srbije, te će svoju kampanju, pored upotrebe društvenih mreža, voditi i preko akcija na terenu, tribina, konferencija i tekstova, koji će imati stručno-naučnu formu. Ova neformalna studentska grupa podseća na tri agresije na srpski nard od strane NATO - u Republici Srpskoj Krajini 1995. godine, Republici Srpskoj 1995. godine i SR Jugoslaviji 1999. godine. "Srbija se nalazi na opasnoj prekretnici da o njenoj sudbini odlučuju oni koji su je do juče bombardovali, a i danas joj otimaju najsvetiji deo teritorije – autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju. Smatramo da proces koji traje punih sedamnaest godina mora da se zaustavi, a da bi u tome uspeli Srbija i srpski narod moraju dobiti priliku da javno kažu da ne žele u NATO niti žele NATO na svojoj teritoriji", zaključuju "Studenti za istinu".
Pročitajte još:„NE BOJTE SE SRBI“: NATO general pokušava da ublaži tenzijeCIA NAJAVLJUJE BALKANSKI RAT? Pravoslavni savez srušiće Veliku Albaniju!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA