Najnovije

ĐUKANOVIĆ: Blizu smo potpisivanja sporazuma s opozicijom

Sporazum o slobodnim i fer izborima između vlasti i opozicije biće potpisan u narednih nekoliko dana, poručio je premijer Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

„Blizu smo potpisivanja sporazuma vlasti i opozicije. Partija na čijem sam čelu je bila inspirator tog ukupnog projekta i dala je sve ono što je bilo neophodno dati da se do sporazuma dođe”, kazao je Đukanović.
„Upravo sam u ime te politike ponudio opoziciji jedan vrlo izdašan paket za saradnju u narednom periodu. Mislim da smo u ovih nekoliko meseci ostvarili ozbiljne pomake na tom planu.”
Objašnjavajući uslov opozicije da će sporazume tek potpisati kada Radojka Rutović podnese ostavku na mesto direktora Javnog servisa, Đukanović je Radiju Tivat rekao da će i ta prepreka biti uklonjena.
„Ostalo je još jedno pitanje oko kojeg traje nesporazum na relaciji vlast–opozicija. Moje očekivanje je da ćemo i taj problem u najskorijem periodu prevazići i da bismo u roku od nekoliko dana svakako mogli imati potpisan politički sporazum, pri čemu se stvaraju uslovi za slobodne i fer izbore”, naveo je on.
Đukanović je okrivio opoziciju da pokušava „neodgovorno, ucenjivački da utiče na uređivačku politiku javnog servisa Televizije Crne Gore”.
„Insistiranje opozicije na promenama u javnom servisu jeste ozbiljan udar na ono što su tekovine demokratskog razvoja. Nipošto nismo pristali na formulacije koje je opozicija nudila u političkom sporazumu. Zahvaljujući političkoj galami opozicije i medijskoj galami, može se steći utisak da je javni servis neka mračna niša crnogorske medijske scene. Ja imam potpuno suprotno mišljenje. Ja mislim da je javni servis u Crnoj Gori najprofesionalnija medijska kuća u Crnoj Gori, najobjektivnija, najotvorenija u kojoj vrata nisu zatvorena za bilo koga. Danas kad pogledam javni servis, u odnosu na druge medije, vrlo sam ponosan na to kako radi Radio-televizija Crne Gore”, poručio je premijer.
Po njeovim rečima, u pojedinim medijima često nema prostora za vlast, jer bi „neki koji sebe vole da zovu nezavisnim medijima želeli da jednoumlje s tih medija prenesu i na javni servis”. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA