Najnovije

Nemačka zabranjuje registarske tablice sa ID koje sugerišu na Islamsku državu i terorizam

U više nemačkih gradova zabranjene kratice na registarskim tablicama koje sugerišu podršku ID, ali i nacizmu.

Berlin, Nemačka (Foto: Jutjub)

Prometni uredi u nekoliko gradova u Nemačkoj zabranili su izdavanje individualnih registracijskih pločica za automobile koji sadrže slovnu kombinaciju "ID" što je kratica za skupinu Islamska država, javljaju nemački mediji u subotu.
"ID se može iščitavati kao podrška Islamskoj državi i isto tako kao što su zabranjene i druge kombinacije poput 'HH' ("Heil Hitler" ) tako smo odlučili zabraniti i ovu kombinaciju", poručili su iz okruga Marburg-Biedenkopf.
Kako saznaje Frankfurter Algemejne Zejtung, iste mere planiraju i neki drugi gradovi poput Darmstadta. Ova mera se neće provoditi retroaktivno.
Zabranjene i kratice koje asociraju na nacizam
Pored već spomenute "HH" zabranjene su i kratice "NS" (Nacionalsocijalizam), "SS" (Specijalne postrojbe tokom tzv. Trećeg Rajha),"HJ" (Hitler Jugend) kao i kombinacija "88" koja stoji za osmo slovo abecede H pa tako čini, u desno-radikalnoj sceni vrlo popularnu kombinaciju "HH".
U Nuernbergu je osim toga zabranjena i slovna kombinacija "SU" koja, s obzirom da slovne kombinacije na pločicama dolaze odmah iza kratice grada ili okruga, u ovom slučaju čine kombinaciju "NSU" što je kratica za "Nacional-socijalističko podzemlje", desno-ekstremnu skupinu koje je zadnjih desetak godina izvela niz napada na strance u Nemačkoj. Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA