Najnovije

POVRATAK "TVIN PIKSA": Monika Beluči u spektaklu ubistva Lore Palmer

Posle nekoliko najava i odlaganja, nove epizode čuvene TV serije „Tvin Piks” biće emitovane naredne godine, a predstavljen je i deo glumačke ekipe koji će igrati u novoj, trećoj sezoni.

Monika Beluči (Foto: Jutjub)

Uz Kajla Maklaklana, koji će ponovo tumačiti lik agenta Ef-Bi-Aja Dejla Kupera, iz originalne postave navedeni su Šerilin Fen, koja je igrala Odri, Šeril Li, koja je tumačila čuvenu Loru Palmer, čije ubistvo čini osnovni zaplet, i Dejvid Linč. Ovaj reditelj zajedno sa piscem Markom Frostom potpisuje i scenario za svih 18 novih epizoda.
Među novim glumcima su italijanska lepotica Monika Beluči, Naomi Vots, nominovana za Oskara za uloge u filmovima „21 gram” i „Nemoguće”, Dejvid Duhovni – zvezda serija „Dosije iks” i „Kalifornikacija”, Amanda Sejfrid, poznata po roli u filmu „Mama mija”, DŽenifer DŽejson Li, koja je nedavno igrala epizodnu ulogu u vesternu „Podlih osam” Kventina Tarantina, za koju je nominovana za nagradu Američke filmske akademije, zatim Ešli DŽad, Lora Dern i Tom Sajzmor.
Prema dosadašnjim najavama, treća sezona pratiće događaje koji se odigravaju 25 godina posle dešavanja iz originalne serije. Poslednja epizoda serije „Tvin Piks”, emitovana 1991, ostavila je mnogo toga nedorečenog, barem po ukusu gledalaca koji vole da se na kraju sve kockice slože. Četvrt veka kasnije, kao u snu u kom Lora Palmer kaže: „Videćemo se za 25 godina”, američka kablovska mreža „Šoutajm” privodi kraju realizaciju novih epizoda.
Trideset epizoda iz prve dve sezone emitovano je 1990. i 1991 na Ej-Bi-Siju. Serija je nominovana za 14 „Emija” i dobila je odlične kritike, ali je „otkriće” ubice Lore Palmer sredinom druge sezone oteralo deo publike zbog čega je prekinuta. Godinu dana kasnije snimljen je „Tvin Piks: vatro, hodaj sa mnom”, koji je istovremeno i uvod u događaje koji se prikazuju u seriji i epilog, ali ljubiteljima linčovske misterije to nije bilo dovoljno. Sada sa oduševljenjem na društvenim mrežama komentarišu vest o povratku u izmišljeni gradić u kom je ubijena tinejdžerka Palmer.
Kada je serija počela da se emituje donela je nešto novo na male ekrane i to u udarnom terminu na velikoj američkoj mreži. Tukla se za rejting sa sasvim drugačijim naslovima, poput „Kafića uzdravlje”.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA