Najnovije

ALARMANTNO I ZABRINJAVAJUĆE: Potrebne mere zaštite dece na internetu!

Rezultati istraživanja Unicefa o rizicima digitalnog nasilja nad decom u Srbiji potvrđuju potrebu za uvođenjem i primenom institucionalnih mera za zaštitu dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija, izjavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Tatjana Matić (Foto: Jutjub)

„Ministarstvo je to prepoznalo kao prioritetno u svojim programima podsticanja razvoja informacionog društva i sprovodi mere za bezbednost dece na internetu kroz programe edukacije i promocije informacionog društva”, navela je Matić u pisanoj izjavi.
Precizirala je da je takva aktuelna kampanja IT karavan - „Pametno i bezbedno”, kao i kroz uspostavljanje propisa koji poboljšavaju digitalno okruženje i informacionu bezbednost. Istakla je važnost Uredbe o bezbednosti i zaštiti dece prilikom korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija, koja je u proceduri, nakon usvojenog Zakona o informacionoj bezbednosti.
„Cilj Uredbe je podizanje nivoa svesti i znanja o prednostima i rizicima korišćenja interneta i načinima bezbednog korišćenja interneta, unapređenje digitalne pismenosti dece, roditelja, učitelja i nastavnika, kao i unapređenje međuresorne saradnje u domenu bezbednosti i zaštite dece na internetu”, naglasila je Matić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA