Najnovije

Zaharova: Vašington neka utiče na svoje "klijente" u Siriji

MOSKVA - Moskva očekuje da uz pomoć ruskih i američkih vojnika budu preduzeti koraci za određivanje teritorije koju kontrolišu DAEŠ, Nusra front u Siriji, navodi se u komentaru predstavnice ruskog MSP-a Marije Zaharove, objavljenom na sajtu ministarstva.

Marija Zaharova (Foto: JuTjub)

„Očekujemo da će uskoro, uzimajući u obzir nedavno dogovorene mere za koordinaciju akcija ruske i američke vojske, biti preduzeti konkretni koraci za određivanje koordinata teritorije koju kontrolišu DAEŠ i Nusra front“, navodi se u komentaru Marije Zaharove.

Po njenom mišljenju, omeđavanje, uključujući geografsko, između onih koji učestvuju u režimu prekida vatre i terorista je ključno za uspeh primirja.

„Snage sirijske opozicije, koje pokazuju zdrav pristup i zalažu se za teritorijalnu celovitost Sirije i spremne su da radi interesa svojeg naroda učestvuju u političkom procesu, treba u potpunosti da se distanciraju od Nusra fronta. Očekujemo da će naši američki partneri izvršiti odgovarajući pritisak na svoje klijente“, navela je Zaharova. Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA