Najnovije

KODEKS OBLAČENJA: Zabrana golotinje po gradu!

Turistkinja koja se “obučena” u tange prošetala Stradunom, naterala je gradonačelnika Dubrovnika da zabrani golotinju u starom jezgru grada, a identičnu odluku najavili su i zvaničnici Splita!

Seksi i provokativno (Foto: pixabay.com)

Propisane novčane kazne za one koji se kreću bez odeće, dela odeće ili u kupćem kostimu, u prvom slučaju iznose od 2.500 kuna, odnosno nešto više od 330 evra, ili 130 evra u slučaju da se plati na licu mestu. U istorijskom delu Splita, nepoštovanje komunalnog reda kažnjavaće se sa 1.000 kuna, što je 130 evra, odnosno 66 evra ako se plati odmah.
Nova dešavanja u komšiluku prosto su navela na razmišljanje o tome na kojim bi lokacijama u Beogradu moglo da važi isto pravilo, izuzev državnih i gradskih institucija gde se određeni kodeks oblačenja već podrazumeva (mada ne uvek i primenjuje).
Kalemegdan je svakako prvi na spisku, ali šta je sa glavnom šetačkom zonom – Knez Mihailovom ulicom – da li bi i ona mogla da postane zabranjena zona za razgolićene šetače? Ili možda mesta ispred zvaničnih državnih institucija?
Takođe, u letnjim sparnim danima često se događa da u gradski javni prevoz ušeta muškarac odeven samo u majicu na bretele, ali i na stadion, u prodavnicu, tržni centar, kafić ili fast fud.
Pored toga, milion puta bili smo svedoci oskudnog, neadekvatnog (čitaj:minimalnog) oblačenja starleta, pevačica i drugih javnih ličnosti u pohodu na pozorište, u muzej, galeriju ili neku od gradskih koncertnih sala…
Da li bi trebala da se uvede zabrana golotinje u Beogradu, pitanje je koje se nameće. Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA