Najnovije

DSS: Ogroman značaj odluke Evroazijske ekonomske unije

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije pozvala je danas buduću vladu da bez odlaganja pristupi pregovorima o slobodnoj zoni sa Evroazijskom ekonomskom unijom jer bi to, kako ocenjuje, bio podsticaj razvoju srpske privrede i trgovine.

Sanda Rašković-Ivić (Foto: Jutjub)

DSS smatra da je Odluka Vrhovnog saveta Evroazijske ekonomske unije ( EEU) da započne pregovore sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima  izuzetno dobra vest za Srbiju. Proširenje zone slobodne trgovine sa Rusije, Kazahstana i Belorusije, sa kojima Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini, na sve države EEU i perspektivom daljeg proširenja na  Izrael,Indiju, Egipat, Iran, Vijetnam...bilo bi od ogromnog ekonomskog interesa za Srbiju, navodi se u saoštenju.
DSS navodi da je sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazujskom ekonomskom unijom nespojiv sa članstvom u Evropskoj uniji, jer će prisutanjem EU Srbija biti dužna da sve svoje sporazume o slobodnoj trgovini stavi van snage, ukoliko su u suprotnosti sa politikom EU, kao što je to slučaj sa Rusijom i drugim državama u okviru EEU.
Zato je po ocenio ove stranke ponuda Vrhovnog saveta Evroazijske ekonomske unije Srbiji istovremeno i jasan signal kakvu politiku Srbija treba da vodi "ukoliko sledi interese svojih građana", a to je politika saradnje sa svima, umesto politike evrointegracija.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA